18406

Hier kun je het water van de condensdroger voor gebruiken!

Als je een condensdroger hebt, weet je als geen anders dat het apparaat liters water verbruikt. Dit komt in het resevoir bakje terecht en vind je het nou zonde om iedere keer door het afvoerputje te gooien? Dan kun je dit water goed voor andere dingen gebruiken. Lees hieronder voor wat je het water wel of niet kunt gebruiken. 

 

Waar je het water allemaal voor kunt gebruiken
Het water dat wordt opgevangen in het reservoir van een condensdroger is over het algemeen schoon en geschikt voor bepaalde toepassingen. Hier zijn enkele mogelijke manieren waarop je het water uit een condensdroger kunt gebruiken:

  1. Planten water geven: het opgevangen water kan worden gebruikt om planten water te geven.
  2. Auto wassen: je kunt het water uit je droger goed gebruiken om je auto te wassen. Het is misschien niet genoeg om de hele auto schoon te krijgen, maar het draagt zeker bij.
  3. Huishoudelijke schoonmaak: Het water kan worden gebruikt voor het schoonmaken van het huis. Je kunt er de vloeren mee dweilen, maar ook je badkamer, keuken of andere oppervlakken mee soppen.
  4. Strijkijzer bijvullen: het opgevangen water kan worden gebruikt om het waterreservoir van een stoomstrijkijzer bij te vullen. Omdat het water uit de condensdroger gedemineraliseerd is, is dit perfect strijkwater.
  5. Toilet doorspoelen: in sommige gevallen kun je het opgevangen water gebruiken om het toilet door te spoelen.
  6. Wasmachine bijvullen: als je een oudere wasmachine hebt die nog geen automatische watertoevoer heeft, kun je het opgevangen water gebruiken om de wasmachine bij te vullen.

Lees ook: wel of geen azijn in de wasmachine?

Waar je het water van de condensdroger niet voor kunt gebruiken
Het water uit de droger is niet om te drinken, dat is logisch. Het kan nog restjes zeep en stofdeeltjes bevatten, en bovendien zijn alle mineralen eruit verdwenen. Als je het zou drinken, kan het zelfs mineralen uit je lichaam halen. Ook kan het waterreservoir een plek worden waar bacteriën en schimmels groeien, vooral als je het niet vaak leegt of schoonmaakt.

Beeld: Shutterstock by: Olya Detry | Bron: funda, telegraaf | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes