18416

Dalende trend: videodeurbel jaagt inbrekers weg

Het aantal huisinbraken blijft dalen. In 2023 waren er in totaal ongeveer 22.000, wat neerkomt op 62 per dag. Dit is het laagste niveau in twaalf jaar tijd! Een jaar eerder, in 2022, waren dat er nog 67 per dag. In 2019, voor corona, was het gemiddeld 108 keer per dag raak. 

 

Oorzaak minder inbraken
60% minder inbraken sinds 2019! Steeds meer Nederlanders hebben een alarmsysteem, camera installatie of videdeurbel in huis. Dit geeft een veilig gevoel, omdat je ieder moment van de dag kan zien wat er rondom jouw woning gebeurt. Camera’s en videodeurbellen nemen ook beweging op wat je later nog terug kunt kijken. Meestal kun je tot drie maanden terugkijken. Daarnaast schrikken deze slimme apparaten inbrekers af, omdat ze zien dat ze gefilmd worden en dus heel goed in beeld staan. De kwaliteit van zo’n camera of deurbel zijn tegenwoordig ook heel goed. Superhandig in de strijd tegen inbrekers en babbeltrucs.

Wil jij ook een videodeurbel of camera installatie? Klik dan hier!

Regels camera en videodeurbel
Wel zijn er een aantal regels met betrekking tot het ophangen van apparaten die andere mensen opnemen. Zo mag je de camera of deurbel bijvoorbeeld niet richten op de openbare weg, zodat je iedereen kunt filmen. Het apparaat moet gericht zijn op privé terrein, zoals een voor- of achtertuin. Als dit niet het geval is, moet je een bordje ophangen met de tekst ‘hier is cameratoezicht’. Maar dit neemt natuurlijk niet weg dat dit inbrekers niet af schrikt, want op eigen erf komen ze goed in beeld! Ondertussen hebben zo’n 1,2 miljoen huishoudens een slimme bel aan de voordeur hangen. 

Bekende merken videodeurbellen
Je hebt een aantal bekende merken videodeurbel. Zo heb je bijvoorbeeld de Ring, Nest, Eufy en Logitech. Meestal kun je in combinatie met een deurbel ook een camera kopen, waardoor je nog meer beveiligd bent! Daarnaast heb je ook nog het merk Arlo. Dit merk heeft vaak leuke acties lopen. Deze videodeurbel krijg je bijvoorbeeld bij een compleet alarmsysteem. Check deze deal hier!

Beeld: Shutterstock by: r.classen | Bron: nos, telegraaf, dutchcowboys | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes