18974

Dit is waarom een thuisbatterij een slimme keuze is!

Thuisaccu’s worden steeds geliefder bij mensen die zonnepanelen hebben. Maar hoe werken deze batterijen precies? Laten we eens kijken naar hoe thuisaccu’s samenwerken met zonnepanelen en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een thuisbatterij
Een thuisbatterij is een apparaat dat elektriciteit opslaat, meestal afkomstig van zonnepanelen of het elektriciteitsnet, om later te gebruiken wanneer nodig. Het helpt huiseigenaren om energiekosten te verlagen en minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet. Er zijn, net als zonnepanelen, meerdere thuisbatterijen op de markt. De ene kan meer energie opslaan dan de ander. Daarnaast verschilt het vermogen.

Voordelen

 1. Energieopslag
  Overtollige energie opslaan die wordt opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen of goedkope stroomtarieven en deze later te gebruiken wanneer de energievraag hoog is of de tarieven hoog zijn.
 2. Kostenbesparend
  Door gebruik te maken van opgeslagen energie tijdens piekuren of wanneer de energietarieven hoog zijn, kun je op deze manier kosten verlagen.
 3. Onafhankelijkheid
  Thuisbatterijen verminderen de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, vooral tijdens stroomuitval of bij storingen is dit erg handig.
 4. Duurzaamheid
  Door meer zelfvoorzienend te worden en minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen, dragen thuisbatterijen bij aan een duurzamere levensstijl en verminderen ze de ecologische voetafdruk van huishoudens.

Financiering
Je kunt ervoor kiezen om de thuisbatterij direct te kopen met eigen geld. Hoewel dit een grote investering kan zijn, bespaar je op lange termijn wel op energiekosten. Daarnaast zijn er bedrijven die leningen aanbieden voor de aanschaf van een thuisbatterij, soms zelfs inclusief zonnepanelen. Hierbij betaal je de lening terug in termijnen, wat de kosten over een langere periode spreidt. Geinteresseerd in zonnepanelen inclusief thuisbatterij? Check het hier! Ook is het mogelijk om bij bepaalde partijen de thuisbatterij te huren. Je betaalt dan een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de batterij, zonder dat je deze hoeft aan te schaffen. 

Thuisbatterij steeds populairder
Zonnepanelen helpen al met besparen op energiekosten, maar voeg daar een thuisbatterij aan toe en je bespaart nog meer! Slechts 4% van de huizen heeft momenteel een thuisbatterij, maar maar liefst 21% van de mensen die we hebben gevraagd, willen er binnen een jaar een hebben. zonnepanelen en een thuisbatterij worden vaak aangeschaft met het oog op de toekomst.

Beeld: Shutterstock by: shutterstock | Bron: solarmagazine | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes