19154

Op deze manier jaag je zilvervisjes voor altijd weg!

Heb je ooit gemerkt dat er van die glibberige, zilveren beestjes rondkruipen in je bed, op de muur of zelfs in de badkamer? Die kleine wezentjes worden zilvervisjes genoemd, en ze lijken hun weg te vinden naar bijna elk huis. Ze zijn niet schadelijk voor mensen, maar hun aanwezigheid kan vervelend zijn. Op deze manier jaag je zilvervisjes voor altijd weg!

Papiervisje of zilvervisje?
Mensen raken vaak in de war tussen zilvervisjes en papiervisjes. Als je deze insecten wilt aanpakken, is het cruciaal om te weten welke van de twee je tegenkomt. Ze lijken heel erg op elkaar, maar het zilvervisje heeft bijna geen haartjes en een kortere staart dan het papiervisje. Ook kunnen de staartjes van het zilvervisje makkelijk afbreken. Dus als je een visje ziet, kijk goed naar hoe harig ze zijn en naar de lengte van hun staart. Het is belangrijk om ze uit elkaar te houden, want ze houden van verschillende omstandigheden.

Verschil zilver- en papiervisje
Zilvervisjes zijn overal te vinden in huizen. Ze houden van warmte, ongeveer 25 graden, en vochtige plekken. Daarom zie je ze vaak in keukens, badkamers en andere vochtige ruimtes. Papiervisjes houden juist van drogere plekken en je kunt ze door je hele huis tegenkomen. Ze knabbelen aan planten en aan zetmeelrijke dingen zoals brood, rijst, pasta en aardappelen. Maar ze zijn ook dol op kleine (dode) insecten, mijten en zelfs lijm van behang, etsen of boeken.

Stop je boeken in afsluitbare boxen
Vooral papiervisjes kunnen je boeken en papieren beschadigen. Zilvervisjes doen dat bijna nooit. Om schade te voorkomen, berg je boeken het best op in afgesloten plastic bakken. Schud ze eerst goed uit om te voorkomen dat er beestjes in de bak komen. Als je minder insecten ziet, kun je de boeken weer veilig in de kast zetten.

Nog meer tips om verspreiding tegen te gaan
Om van zilver- of papiervisjes af te komen, kun je je huis droog houden. Houd de temperatuur tussen de 18 en 20 graden en zet af en toe de verwarming aan om de lucht te drogen. Ook is het slim om kieren en gaatjes dicht te maken met kit, zodat ze minder makkelijk binnenkomen. Houd je huis schoon en ruim voedselrestjes en kruimels op, zodat ze geen reden hebben om binnen te komen.

Beeld: Shutterstock by: eleonimages | Bron: nu | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes