Witte stukjes uit kipfilet snel verwijderen

Een kipfilet bakken, lekker gourmetten of kip shoarma eten? Kip bakken is in principe zo gebeurd, maar het schoonmaken vooraf is meestal wel veel werk. Alle witte sliertjes, pezen en bloeddeeltjes moeten allemaal uit de kip gehaald worden. Waar je hier normaal een minuut of 10 mee bezig was, is het nu in een paar seconden gedaan! Lees hieronder hoe je snel alle witte stukjes uit kipfilet kunt halen:

 

Witte gedeelte verwijderen
Wanneer je een hele kipfilet koopt, zit er altijd nog een stuk van de witte pees door het vlees geregen. Het kost veel tijd om deze oneffenheden uit de kip te halen. Hoewel dit niet per se nodig is, willen de meeste mensen toch echt de kip helemaal schoon hebben. Echter, kan dit erg veel tijd in beslag nemen. Maar… Gelukkig is er een handige truc om deze pezen snel weg te halen. Voorheen moest je de hele kipfilet inspecteren om die vervelende pezen en witte stukjes te vinden. Daarna moet je er voorzichtig omheen snijden, wat soms ook goed vlees verspilt. Het beste is: met deze handige truc hoeft je zelfs niet te snijden!

Zo gaat het in zijn werking
Alles wat je hiervoor nodig hebt is een vork en een stuk keukenrol. Leg de kipfilet met de pees of het witte stukje naar boven. Pak een vork en plaats die tussen de pees. Gebruik een stukje keukenpapier om beter grip te krijgen op het witte gedeelte en trek eraan. Zo haal je de pees gemakkelijk uit de kipfilet, als een soort rits. Voilà! Je hebt nu een geel wit gedeelte vast wat weg kan.

Lees hier wat het beste moment is om knoflook toe te voegen aan een gerecht.

Beeld: Shutterstock by: Mironov Vladimir | Bron: rtlnieuws | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes