Er zijn maar een paar dingen die we echt nodig hebben, en knoflook is er een van. Het is een belangrijk ingrediënt in veel bekende gerechten. Maar het verbranden van knoflook is geen goed idee. Met deze tip kun je knoflook optimaal gebruiken. Dit is het moment om knoflook toe te voegen:
Snijwijze belangrijk
Laten we eerst teruggaan naar de basis: wat je met knoflook doet voordat je het aan je gerecht toevoegt, is ook belangrijk. Onthoud ook dat de snijwijze de smaak van knoflook kan beïnvloeden. Fijngesneden knoflook smaakt sterker dan dikke plakjes, dus kies de snijmethode op basis van je voorkeur en het gerecht dat je bereidt. Hier zijn enkele veelvoorkomende snijmethoden:
Nooit meer verbrande knoflook
Laten we het hebben over een veelvoorkomende fout met knoflook: het tijdstip van toevoegen. Veel recepten zeggen dat je moet beginnen met het bakken van ui en knoflook, maar ons advies is om dit niet te doen. Ui heeft meer tijd nodig om te bakken dan knoflook, en verbrande knoflook is niet lekker. Wat je wel moet doen? Snijd de knoflook, als dat mogelijk is, niet te fijn en voeg deze zo laat mogelijk toe, zodat het kan garen zonder te verkleuren. Als je de knoflook kunt bakken, voeg het dan ergens halverwege het kookproces toe, of ongeveer een minuut voordat je vocht aan het gerecht toevoegt.
Knoflook toevoegen per gerecht
Natuurlijk ligt het ook geheel aan het gerecht wanneer je de knoflook het beste toe kan voegen. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:
Beeld: Shutterstock by: Marian Weyo | Bron: telegraaf | Powered by: Sendt