18064

Goedkoop op wintersport met deze tips

Het wintersportseizoen komt er weer aan! Overdag lekker skiën of snowboarden en na afloop een drankje in het zonnetje. Maar deze vakantie is onwijs duur, dus je wilt natuurlijk besparen waar nodig. Met deze handige tips heb je kans op een goedkopere wintersport vakantie:

Lees ook: met deze tips rijd je veilig op gladde wegen

 1. Vroegboekkorting
  Als je vroeg in het jaar boekt, zijn er nog allerlei aanbiedingen beschikbaar. Als je je skivakantie weet, plan hem dan ook zo vroeg mogelijk!
 2. Ga in een goedkope periode
  Wanneer je op wintersportvakantie gaat, hangt de prijs vaak af van het moment waarop je gaat. Als je in het laagseizoen gaat, zijn er vaak goede deals te vinden. Maar als je met kinderen op wintersport gaat, dan ben je vaak gebonden aan schoolvakantie. Is er wel mogelijkheid om buiten het hoogseizoen te gaan, dan zou ik dat zeker doen, want het scheelt een hoop geld!
 3. Kies ervoor om wat minder lang te gaan
  Zeker als je met het vliegtuig gaat is een weekje skiën meer dan genoeg. Zorg er wel voor dat je gunstige vliegtijden hebt, want dan kun je het maximale uit het weekje wintersport halen! Ook als je met de auto gaat is het prima te doen om er even een paar dagen tussenuit te gaan. Vijf volle dagen op de piste is ook heerlijk.
 4. Minder bekende skigebieden 
  Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland zijn gebieden die bekend staan om een populaire wintersport bestemming. Populair betekent meestal ook duur, omdat iedereen hier graag wilt zijn. Maar heb je wel eens gedacht aan Bulgarije of Tsjechië? Steeds meer mensen ontdekken deze landen voor wintersport, en dat is niet zonder reden!
 5. Overnacht net buiten het skigebied 
  Meestal zijn de accommodaties in het gebied zelf, erg duur. Kies ervoor om net daar buiten te zitten.
 6. Last-minute aanbiedingen
  Boeken op het laatste moment kan heel veel geld schelen. Een reisorganisatie wil liever niet dat reizen niet vervuld worden en accommodaties willen geen lege kamers. Houd hierbij wel rekening met dat het aanbod niet meer zo groot is als eerder. En voordeel is wel dat je de weersvoorspellingen kan vergelijken met verschillende gebieden en daar je keuze op maakt!
 7. Ga niet iedere dag uiteten
  Kies ervoor om niet iedere dag uit eten te gaan, maar kook ook een paar dagen zelf. Dit geldt zowel voor lunch als voor diner. Neem eventueel al wat boodschappen mee vanuit Nederland of ga even langs de supermarkt. Een grote supermarkt net buiten het gebied is meestal goedkoper.
 8. Voor als je skilessen neemt
  Boek dit van te voren online. Dit scheelt niet alleen tijd, maar meestal ook geld.

 

Beeld: Shutterstock by: Dmytro Vietrov | Bron: reisjunk, skiinformatie | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes