18002

5 leukste kerstmarkten van Nederland

De gezelligste tijd van het jaar is natuurlijk Kerst. Hier hoort winter, gezelligheid en kerstmarkten bij! Maar op welke kerstmarkt moeten we zijn? Dit zijn de 5 leukste kerstmarkten van Nederland:

 

 1. Valkenburg dé kerststad van Nederland
  Deze stad staat bekend om zijn kerstmarkten in de grotten. De twee bekendste zijn de Fluwelengrot en de Gemeentegrot. In beide grotten vind je de leukste kraampjes met kerstversieringen, handgemaakte spullen en lekker eten. Ook is het erg gezellig gemaakt met mooie verlichting en worden er af en toe optredens gegeven. Daarnaast zijn er ook een tal van andere attracties in Valkenburg tijdens de kerstperiode, zoals een kerstparade, een reuzenrad en een schaatsbaan. De combinatie van de sfeervolle kerstmarkten, de historische grotten en de gezelligheid maken het een bijzondere bestemming.
 2. Magisch Maastricht
  De kerstmarkt in Maastricht, bekend als Magisch Maastricht. Het vindt plaats op het sfeervolle Vrijthof, een groot plein in het hart van de stad Maastricht en staat bekend om zijn betoverende sfeer en biedt een scala aan activiteiten en attracties voor bezoekers van alle leeftijden, zoals sfeervolle kraampjes, een schaatsbaan, een reuzenrad, entertainment en kinderactiviteiten.
 3. Dickens Festijn in Deventer
  Het Dickens Festijn in Deventer trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers en is een geliefd evenement vanwege de unieke en nostalgische sfeer die het biedt, waarbij het publiek wordt ondergedompeld in de wereld van Charles Dickens’ tijdperk. Tijdens het festijn komen verschillende personages uit Dickens’ bekende boeken tot leven, zoals Scrooge, Oliver Twist, Tiny Tim en anderen. Acteurs beelden deze personages uit en lopen rond in de straten, waardoor bezoekers interactie kunnen hebben en foto’s kunnen maken. Naast de personages zijn er verschillende straatartiesten en theatergroepen die optredens verzorgen, variërend van toneelstukken tot muziekuitvoeringen die passen bij de sfeer van het Victoriaanse tijdperk. Vanwege de populariteit is het festijn vaak drukbezocht, dus het is raadzaam om op tijd te komen en rekening te houden met mogelijke wachtrijen.
 4. Haarlem
  De kerstmarkt in Haarlem biedt niet alleen de gelegenheid om kerstinkopen te doen, maar ook om te genieten van de feestelijke sfeer en de charme van de historische binnenstad. Zo heb je bijvoorbeeld kerstkoren optredens, live-entertainment, kraampjes met ambachtelijke producten, sfeervolle verlichting en veel activiteiten voor kinderen. Haarlem is een geliefd evenement voor zowel lokale bewoners als toeristen tijdens de kerstperiode.
 5. Nostalgische kerstmarkt in Leiden
  De kerstmarkt is gebouwd op een plateau op het water in de Nieuwe Rijn. Er zijn hier 75 versierde chalets opgezet die een onvergetelijke kerstervaring mogelijk maken. Naast de locatie van de Nieuw Rijn is de kerstmarkt ook te vinden in het centrum van Leiden, zoals, de Vismarkt en het Stadhuisplein. De historische omgeving draagt bij aan de sfeer van het evenement. Hoewel het niet de grootste kerstmarkt is, heeft het zijn eigen charme en is het een aangename ervaring voor mensen die op zoek zijn naar een kleinschaliger kerstevenement.

Wist je dat je je batterijen uit je kerstspullen moet halen als je ze weer opbergt op zolder? Lees het in dit artikel!

Beeld: Shutterstock by: picturetom | Bron: kerstmarkten.net, rtlnieuws | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes