17213

Zó veel kan je besparen met het isoleren van je huis

Denk je erover na om je woning te laten isoleren? Dit is geen slecht idee. Bij veel huizen die vóór 1992 zijn gebouwd of gerenoveerd valt er vaak nog wel wat te verbeteren. Over de verschillende vormen van isolatie hebben wij eerder een artikel geschreven die je hier kan lezen. Maar hoe veel kun je eigenlijk besparen met isoleren? 

Voordat je aan de slag gaat met het maken van een keuze, wil je uiteraard eerst weten welke vorm het meeste bespaart. De volgende berekeningen zijn gebaseerd op een gemiddeld gasverbruik en een gasprijs van €1,00 per kubieke meter op basis van een driepersoons huishouden in een woning zonder isolatie, enkel glas en een HR-combiketel.

Dakisolatie
Tot 30% van de warmte gaat verloren door het dak. Warmte stijgt omhoog en door het te isoleren behoud je dus veel warmte. Daarnaast blijft het in de zomer ook koeler. Zeker de moeite waard dus. Met het isoleren van het dak kan je gemiddeld €700 per jaar besparen. 

 

Vloerisolatie
Vloerisolatie is makkelijk uit te voeren en wordt vaak gedaan vanuit de kruipruimte, maar kan ook direct op je ondervloer gelegd worden. Het zorgt voor minder warmteverlies en een behaaglijker gevoel in de winter. De vloertemperatuur zal stijgen, waardoor je minder hoeft te stoken. Dit zal je een gemiddelde besparing van ongeveer €200 per jaar opleveren. 

Muurisolatie
Gemiddeld de goedkoopste manier van isoleren, kost iets meer moeite, maar de meest effectieve manier om geld te besparen. Daarnaast heeft het een korte terugverdientijd van gemiddeld 4-6 jaar. Afhankelijk van de leeftijd van je huis zijn er verschillende manier van isoleren mogelijk. Vraag altijd een expert om advies. Je kan tot wel €800 euro per jaar besparen aan energiekosten met (spouwmuurisolatie).

Subsidie
Goed om te weten, is dat er een landelijke subsidie is voor het isoleren van je huis. Als je twee of meer isolatiemaatregelen neemt, kan je ongeveer 30% van de kosten terugkrijgen. 

 

Beeld: Shutterstock by:  |  Bron: kemkens.nl  |  Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes