16950

Wist je dat je dit allemaal met keukenpapier kan doen?

Wist je dat je dit allemaal met keukenpapier kan doen? Waarschijnlijk gebruik je keukenpapier bijvoorbeeld alleen om gemorste melk op te ruimen maar wat kan je er nog meer mee doen? We laten je het graag zien.

Kaarsvet weghalen
Wanneer er kaarsvet op de tafel of op het tafelkleed terecht komt kan je een stukje keukenpapier over het kaarsvet heen leggen en strijk, zonder stoom,net zo lang totdat het kaarsvet weg is, over het keukenpapiertje heen.

Kruiden bewaren
Gebruik je graag verse kruiden in de keuken maar baal je ervan dat het zo snel uitdroogt dan kan je een stuk keukenpapier nat maken, de verse kruiden erin wikkelen en zo in de koelkast leggen of op een donkere koele plek. Gegarandeerd dat je het langer vers blijft!

Snel een koud drankje
Trek in een koel drankje maar staat het niet koud? Wikkel het blikje of flesje even in een stuk keukenpapier maak het nat en leg het even in de vriezer. Binnen 15 minuten kan je genieten van een lekker koud drankje.

Slappe sla
Iedereen heeft het wel eens gehad, je maakt een zak sla open en de sla is helemaal slap in plaats van lekker knapperig. Haal de sla uit de zak en rol het in een stuk keukenpaper en doe het weer terug in de zak en sluit deze af. Het vocht wordt nu geabsorbeerd en de sla zal weer lekker knapperig zijn.

Andere handige tips om keukenpapier te gebruiken:

Tijdens het koken.

Als vervanging voor het keukendoekje.

Bij knoeiende kinderen en huisdieren.

Om snotneuzen te snuiten.

Wanneer je de auto schoonmaakt.

In combinatie met spiritus voor spiegels en ramen.

Beeld Shutterstock door: Tsesar Anna | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes