17101

Welke 10 kamerplanten hebben weinig zonlicht nodig?

Welke 10 planten hebben weinig zonlicht nodig? Er zijn planten die zelfs groeien zonder zonlicht, ze hebben alleen indirecte blootstelling nodig, sommige groeien zelfs in fluorescerend licht. Maar de meeste kamerplanten hebben zonlicht nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen. Toch zijn er een aantal kamerplanten die ook groeien in een ruimte met minder licht.

Schaduwminnend
Wanneer je op zoek bent naar dergelijke planten, kies je degenen die bekend staan om hun vermogen om te groeien in indirect zonlicht. Het zijn ideale schaduwminnende planten, die van nature in de indirecte zon groeien. Deze planten passen zich goed aan de kleinere hoeveelheid licht aan en gedijen normaal. Een aantal van deze planten hebben we voor je op een rijtje gezet;

Philodendron (Monstera deliciosa of gatenplant

Vrouwentong of Snake Plant (Sansevieria Laurentii)

Haarmos varen (Adiantum raddianum) of Venushaar

Dracaena (Drakenbloedboom)

Bromeliades (Bromelia)

Paraplu papyrus (Palm) (cyperus-alternifolius)

Calathea Triostar (Peacock Plant)

Zwaard varen (Nephrolepis)

Peace Lily of lepelplant (Spathiphyllum) Peperomia

Verzorging
Planten groeien naar het licht, wanneer er weinig licht is zullen ze hun bladeren naar dat licht toe laten groeien. Je ziet dat de plant dan zijn bladeren richt op het raam. Daardoor groeit de plant scheef, dit kan je voorkomen door de plant regelmatig te draaien. Doe dit wel met beleid en iedere keer een klein stukje, zodat ze niet in stress gaan en stoppen met groeien.

Beeld: Shutterstock door: Soloveva Kseniia | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes