16871

Wel of niet onder de zonnebank als je op vakantie gaat?

Veel mensen doen het graag even snel onder de zonnebank voor je op vakantie gaat. Maar is dit eigenlijk wel zo verstandig? Uit vrijwel alle onderzoeken is gebleken dat zonnen onder de zonnebank helemaal niet goed is. Voorbruinen onder de zonnebank is dus zeker geen goed idee! Hoewel de zon zorgt voor een mooi kleurtje kan het ook huidschade aanrichten.

Zonnebank
Is de zonnebank beter voor je huid? Nee zeker niet! De UV-stralingen zijn vergelijkbaar met die van de zon. Als je even onder de zonnebank gaat voor jouw vakantie krijgt je huid al een enorme boost van UV-stralingen. Deze stralingen moet je optellen bij de UV-stralingen van de zon die je krijgt op vakantie. Hierdoor wordt het risico op huidziektes en huidveroudering alleen maar groter. ” Uit onderzoek van de British Association of Dermatologists blijkt zelfs dat zonnebanken beduidend meer UVa- en UVb-licht uitstralen dan de zon en dat zonnen onder de zonnebank zelfs schadelijker is dan de natuurlijke zon en dus ook sneller huidziektes en huidveroudering veroorzaken.

Schade
De schade die zowel de zon als de zonnebank aanrichten, is te verwijten aan UV-straling. (Ultra-violet-straling). Deze straling is de boosdoener als het gaat om huidziektes en huidveroudering. Daarom is het heel belangrijk om je ten alle tijden goed te beschermen tegen de zon! Regelmatig in smeren is dan ook erg belangrijk ook als je in de schaduw ligt! Er wordt sterk geadviseerd om je elke 2 uur in te smeren en ook na het zwemmen.

Wel of niet smeren met matige zon?
Ook als de zon niet erg sterk, adviseren dermatologen dat je je alsnog goed moet in smeren tegen de zon. Het is belangrijk om je vanaf zon kracht 3 in te smeren met zonnebrand crème. Het matige lentezonnetje lijkt weinig kwaad te kunnen doen maar uit onderzoek blijkt anders. Het lente zonnetje kan al zorgen voor ernstige huidziektes.

Beeld Shutterstock door: Aigneis | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes