17186

Wat zijn de voor- en nadelen van een steelstofzuiger?

Wat zijn de voor- en nadelen van een steelstofzuiger? Inmiddels niet meer weg te denken, de steelstofzuiger. Maar zijn ze ook zo handig als ze lijken of zijn er ook nadelen aan? Wij zetten de voor-en nadelen op een rijtje.

Geen snoer
De (meeste) steelstofzuigers beschikken over een ingebouwde accu. Hierdoor hoef je niet langer het snoer uit te rollen om te stofzuigen, of op zoek te gaan naar een stopcontact. Die kruimels die zich dagelijks verzamelen onder de keuken- of eettafel zijn zo weer weg!

Makkelijker trappen, hoekjes en onder lage meubels stofzuigen
Met de lange steel en de draagbaarheid – stukken lichter dan de klassieke stofzuiger – kan je ook makkelijker trappen of moeilijk te bereiken hoeken in de kamers stofzuigen. Ook onder een lage bank is het iets eenvoudiger stofzuigen.

Makkelijk op te bergen
Doordat de steelstofzuiger compact is, kan je hem ook makkelijk opbergen. In de meeste gevallen zal je hem vastklikken aan een oplaadmodule aan de wand. Zo staat hij mooi uit de weg en is hij klaar-voor-gebruik bij de volgende schoonmaakbeurt.

Geen stofzuigerzakken meer nodig
Steelstofzuigers gebruiken geen stofzak meer, maar een handige vuilopvangbak. Die heb je dan weer zo leeggemaakt. Nadeel is dat die niet zo groot is als bij een klassieke stofzuiger. Je zal hem dus ietsje vaker moeten leegmaken. Vergeet de opvangbak ook niet regelmatig even af te wassen met een sopje. Zo gaat de steelstofzuiger langer mee.

Handig met haren van huisdieren
De meeste steelstofzuigers hebben de zogenaamde ’turbo stand’. Met deze power boost kan je lastig te verwijderen haren op eenvoudige wijze weghalen. Wees wel zuinig met deze stand. Dit kost namelijk best veel energie en de accu zal dan ook eerder leeg zijn.

Enkele nadelen
De aanwezigheid van een accu zorgt ervoor dat de steelstofzuiger steeds voldoende opgeladen moet zijn. Met een stofzuiger met snoer heb je dat probleem niet. Gelukkig zijn er al modellen die het meer dan één uur uithouden! Steelstofzuigers werken het beste op gladde oppervlakken zoals vloertegels, parket of vinyl. Is er veel tapijt aanwezig in jouw woning, dan raden we voor een grondige schoonmaakbeurt toch nog steeds de klassieke stofzuiger aan. Zij beschikken over meer zuigkracht.

Beeld: Shutterstock door: Mirage_studio | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes