17107

Waarom mag je de waterkoker nooit een tweede keer opzetten?

Waarom mag je de waterkoker nooit een tweede keer opzetten? Zin in een kopje thee of cup a soup en er zit nog water van gisteren in de waterkoker? Dan zet je die toch gewoon opnieuw op. Niet doen, zo blijkt. Niet alleen is het niet goed voor je thee, het is mogelijk ook slecht voor je gezondheid.

Het lijkt waterverspilling maar er zijn onderzoeken geweest die dit beamen. Kook nooit voor de tweede keer hetzelfde water.

Schadelijke stoffen
Wanneer je water steeds opnieuw kookt, komen er schadelijke stoffen vrij. De stoffen die vrijkomen zijn fluoride en nitraten en deze zijn schadelijk voor de gezondheid bij herhaaldelijk gebruik. Elke keer dat je het weer kookt zullen de schadelijke stoffen steeds meer geconcentreerd worden. Vul de waterkoker dan echt kopje voor kopje zodat je precies genoeg kookt en zo min mogelijk weg hoeft te gooien.

Vieze smaak
Een andere reden om water niet te vaak te koken is dat de smaak van het water wordt aangetast. Door het steeds opnieuw koken haal je stik- en zuurstof uit het water en gaat het steeds minder lekker smaken. Zonde van je lekkere thee toch?

Kalkaanslag
Ook kalkaanslag in de waterkoker kan slecht zijn voor de waterkoker wanneer je dit niet regelmatig weg haalt.

En hoe zit het met opwarmen in de magnetron?
Je thee even in de magnetron stoppen als hij koud is, kan dan weer geen kwaad, blijkt ook weer uit onderzoek. Vanuit een wetenschappelijk oogpunt doe je niets anders dan de moleculen wat heen en weer bewegen tot de drank opgewarmd is. De smaak zal daardoor niet beïnvloed worden.”

Beeld: Shutterstock door: DD Images | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes