18652

Waarom je nu moet veranderen van energieleverancier!

Op de Europese handelsbeurs is gas sinds de piek in augustus ruim 60 procent goedkoper geworden. Dat de gasprijs daalt, heeft een aantal oorzaken: de gasvoorraden zijn inmiddels goed gevuld, we besparen allemaal energie, de winter is zacht en we zetten daarom de verwarming niet zo hoog. Er is dus minder vraag naar energie, en dan daalt de prijs.


Op dit moment zijn de tarieven op het niveau van lente 2021, dus het laagste in 3 jaar!
Dat consumenten niet direct profiteren van de daling, komt doordat in variabele tarieven een vertragend effect zit. Energieleveranciers kopen niet in voor een heel jaar, maar kiezen verschillende inkoopmomenten.

Een energieleverancier kan bijvoorbeeld nu gas leveren dat hij in augustus – toen de gasprijs het allerhoogst was – heeft ingekocht. Bovendien moeten die maatschappijen een maand van tevoren de prijswijzigingen aankondigen en dat betekent dat we eigenlijk nog zitten met de prijzen van een maand geleden.

Wil jij besparen op je energiekosten? Ontdek hier hoe eenvoudig dat is!

Prijsverlagingen
Maar het goede nieuws is dat de grote leveranciers in Nederland prijsverlagingen aankondigen.
Een goed voorbeeld van een leverancier die de tarieven verlaagd is Vattenfall. Binnenkort schroeven zij de prijzen voor stroom en gas weer naar beneden. Vattenfall verlaagt de prijzen voor elektriciteit binnenkort met ruim 10 procent. De gasprijzen bij Vattenfall zakken met maar liefst 16,4 procent. Je kunt direct profiteren en je energierekening verlagen! Of kies er voor om deze superlage  tarieven vast te zetten voor langere tijd. Zo ga je zorgeloze jaren tegemoet!

Wat je ook doet, de kans is erg groot dat je je huidige energierekening fors kunt verlagen. Ontdek vandaag nog wat jouw mogelijkheden zijn.

Bekijk aanbieding >

 

Meer tips en weetjes