16899

Waarom is de pannenkoekenplant zo populair?

Wist je dit al over de pannenkoekenplant?

De pannenkoekenplant was ontzettend populair in de jaren ’70, verdween daarna uit de huiskamers maar is nu weer helemaal terug van weggeweest. De plant is oorspronkelijk afkomstig uit China, waar hij symbool staat voor fortuin. Het verhaal gaat dat wanneer je een gouden munt in de aarde van de plant steekt, er ook gouden munten aan de plant zullen groeien. Vandaar dat de pannenkoekenplant ook bekend is onder de naam Chinese money plant. De pannenkoekenplant heeft een luchtzuiverende werking. Door het, vaak in het begin, kleine formaat heb je er wel een aantal nodig voor een positief effect op je gezondheid.

Hoe verzorg je de pannenkoekenplant?

Ook als je geen groene vingers hebt, dan is deze kamerplant geschikt. De pannenkoekenplant is namelijk heel makkelijk te onderhouden.
Zet de plant wel op een lichte plek in huis. Zet deze in de zomer niet in de volle zon want dan kan hij verbranden. Geef 1x per week een klein beetje water. Let er op dat er geen water blijft staan onder in de pot anders kunnen de wortels gaan rotten en laat de plant zijn bladeren vallen. Geef 1x per maand plantenvoeding. Een klein beetje is al voldoende. Bij overmatig gebruik worden de bladeren geel en zullen ze eraf vallen.

Kan je de pannenkoekenplant goed stekken?

Het antwoord is ja! De pannenkoekenplant laat zich heel makkelijk stekken. Je zal zien dat er stekjes aan de zijkant van de pannenkoekenplant groeien. Knip deze af en zet ze een tijdje in een glas water. Als ze worteltjes krijgen, plant je ze in verse potgrond. Zo heb je in geen tijd veel kleine pannenkoekenplantjes! Ook heel leuk om weg te geven.

Wanneer moet je de plant verpotten?
Je kan de pannenkoekenplant verpotten als deze krap in de pot gaat zitten en hem zo meer ruimte geven om te groeien. Dat doe je het liefst direct nadat je de plant gekocht hebt, of in het voorjaar. Zo geef je de plant de kans om te herstellen.

Beeld: Shutterstock door: Patrycja Nowak | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes