16802

Voordelen van koffie drinken voor je huid

Is koffiezetten het eerste wat jij doet als je wakker wordt? Dan doe jij dat heel goed! Koffie is namelijk heel goed voor je huid. Of je dit drankje nou drinkt of scrubt, dit zijn de voordelen van koffie drinken voor je huid!

Goede balans van de huid
Als je een droge huid hebt is het misschien logisch om ver uit de buurt te blijven van de cafeïne die in koffie zit. Volgens huidtherapeuten valt dat wel mee. Het is aan te raden om het bij drie of vier kopjes te houden per dag. Met deze hoeveelheid kan uitdroging geen gevolg zijn. Koffie kan zelfs bijdragen aan een goede balans van je huid. De pH-waarde van koffie is hetzelfde als die van je huid, waardoor dit neutraliseert. Je kunt dus eigenlijk het beste huidverzorgingsproducten gebruiken waar koffie als basis wordt gebruikt.

Scrubben met gemalen koffie
De korrels van gemalen koffie hebben een goede werking voor je lichaam en gezicht. Koffie is namelijk zachter voor je huid dan de meeste scrub producten. Een koffiescrub verwijdert de droge en dode huidcellen. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van nieuwe huidcellen.

 

Antioxidanten
Koffie zit vol met antioxidanten die goed zijn voor de huid. Het zou bijvoorbeeld huidveroudering en vrije radicalen die je huid beschadigen tegenhouden. Je kunt een extra kop koffie drinken, maar je zou ook huidverzorgingsproducten met een hoge concentratie cafeïne aan kunnen schaffen.

Goede bloedsomloop
Cafeïne in koffie stimuleert de bloedsomloop van de huid, waardoor je een gezonde gloed krijgt. Het zou volgens onderzoek ook een vaatverwijdende werking hebben en ook dit zorgt voor een mooie gezonde huid.

Beeld: Shutterstock by: Rawpixel.com | Bron: margriet.nl | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes