16856

Veilig op vakantie met deze slimme apparaten

Je vakantie staat voor de deur. Tijd om lekker te genieten in een warm, tropisch land. Het laatste wat je wilt is je zorgen maken of het thuis allemaal goed gaat. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende tools die je hierbij kunnen helpen, zodat je toch een oogje in het zeil kan houden. Ga met een veilig gevoel op vakantie met deze slimme apparaten!

Camera’s
Van de voordeur tot aan je tuin of balkon, overal zijn camera’s te plaatsen. De video deurbellen zijn niet aan te slepen. Wanneer er wordt aangebeld, krijg je een melding op je telefoon. Je kan zien wie er voor de deur staat en in sommige gevallen zelfs met deze persoon praten. Ook hebben de meeste video deurbellen een beweeg detectie. Je kunt instellen dat je hier een melding van krijgt. Daarnaast is het mogelijk om de beelden terug te kijken.

Ook voor in huis heb je camera’s, zowel opvallend als onopvallend. Let er alleen wel op dat je een goed merk in huis haalt. Het kan nog wel eens voorkomen dat de goedkopere modellen niet erg goed beveiligd zijn en je wilt uiteraard niet dat er een cybercrimineel in huis mee kan loeren.

 

Verlichting
Het oudste en waarschijnlijk meest bekende trucje wanneer je weg bent, is om de verlichting aan te laten staan. Zo wek je de indruk dat er iemand in huis aanwezig is. Het is uiteraard wel zonde als het licht je hele vakantie aan moet staan en daarnaast kost dit je ook veel geld. Gelukkig is daar een oplossing voor. Diverse merken bieden smart verlichting aan, die je vanaf je telefoon kunt bedienen. Zo kun je tijden instellen of de verlichting handmatig aan- en uitzetten. Het is misschien even een investering, mocht je je hele huis hiermee willen voorzien, maar zeker een ecologisch verantwoorde oplossing.
Een andere manier is je stroomvoorziening instellen. Ook dit kan met een smart apparaat, maar een tijdschakelaar op je stopcontacten is bijvoorbeeld ook een goede oplossing.

Huisdieren
Je huisdieren moeten in de tussentijd natuurlijk ook eten. Hoe doe je dit zonder dat iemand elke dag bij je langs hoeft te komen? Tegenwoordig bestaan er automatische voerbakken. Deze geven een vaste hoeveelheid brokjes volgens een schema die je zelf in de app kunt instellen. Het is zelfs mogelijk om met je huisdier te praten, omdat sommige apparaten een ingebouwde microfoon en luidspreker bevatten, en anderen een camera. Zo kan je zien of ze ook wel echt netjes hun bakje leeg eten.
Tot slot is er ook voor de kattenbak een oplossing: een kattenbak die automatisch de ontlasting in een lade schuift. Ook erg handig wanneer je niet op vakantie bent!

Beeld: Shutterstock door Maridav | Bron: AD.nl | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes