18590

UGGs liefhebbers opgelet! Zo ongezond is het dragen van UGGs

UGG-laarzen zijn overal ter wereld erg geliefd, vooral omdat ze zo comfortabel zijn tijdens koude dagen. Maar zijn deze laarzen eigenlijk goed of slecht voor je voeten? UGGs liefhebbers opgelet en lees dit artikel goed.

 

Waarom zo populair?
Laten we starten met de vraag: waarom zijn UGGs zo populair? Dat is simpel: het komt vooral door het gebruik van schapenvacht. Die is lekker zacht en houdt je voeten warm, vooral in koude winters. De klassieke UGG-laarzen uit de jaren 2000 zijn weer in trek voor wie extra hete voeten en comfort wil. Ze voelen als pantoffels die je buiten kunt dragen. Maar daarom raden voetexperts aan om ze niet te vaak dagenlang achter elkaar te dragen.

Geen goede ondersteuning
Hoge hakken en te krappe schoenen kunnen je voeten pijn doen, dat weten we. Maar zachte en te losse schoenen zijn ook niet altijd top. UGGs geven over het algemeen niet veel steun aan de voetboog. Als je voeten sterk en gezond zijn, is dat meestal geen probleem. Maar als je specifieke voetproblemen hebt of extra ondersteuning nodig hebt, zijn UGGs misschien niet de beste keuze. Belangrijk om te luisteren naar je lichaam. Als UGGs klachten veroorzaken aan je voeten, knieën of ergens anders, is het beter om ze niet te vaak te dragen.

Afwisselen
Het beste is om UGGs af te wisselen met andere goede schoenen die ondersteuning bieden. Denk ook goed na over het doel waarvoor je ze gebruikt. Voor het wandelen van lange afstanden kunnen wandelschoenen een betere keuze zijn dan UGGs. Op het moment dat je met je voet naast de zool van de UGGs zakt omdat de zolen scheef zijn afgesleten, is het wel tijd om je geliefde laarzen te vervangen door een nieuw paar

Bacteriën
Dat zachte schapenvachtje is wel lekker, maar als je er niet goed voor zorgt, kan er een boel bacteriën in groeien. Schapenwol neemt van nature vocht op, dus zorg ervoor dat je UGGs goed laten luchten na het dragen. Draag ze niet als ze nog vochtig zijn en zet ze af en toe ondersteboven, zodat de binnenkant goed kan luchten en bacteriën zich minder kunnen verspreiden.

Beeld: Shutterstock by: Caroline Ruda | Bron: margriet | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes