18493

Top 5 abonnementen die je te veel kosten!

Een groeiend aantal producten en diensten wordt aangeboden op abonnementsbasis. Denk aan internet, televisie, kranten, bloemen, streamingdiensten en maaltijdboxen. Het is eenvoudig om de kosten ervan te onderschatten. Sommige abonnementen gebruik je misschien helemaal niet (meer). Voor welke top 5 abonnementen betaal je misschien te veel en kun je flink op besparen?

 

 1. Sportschool
  Eerlijk zeggen: ligt jouw abonnement op de sportschool of yogastudio ongebruikt in de kast? Je bent niet de enige. Een abonnement hebb
  en is één. Maar hem consequent gebruiken … Vaak belandt dit sportabonnement samen met je sportkleding in de kast. Zonde! Na het eerste jaar mag de sportschool automatisch verlengen, maar alleen als je per maand kunt opzeggen.
 2. Loterijen en kansspelen
  Doe je automatisch mee met de loterij? Win je eigenlijk wel eens iets? Overweeg deze abonnementen te beëindigen, want stiekem kosten ze veel geld. Vooral als ze elke maand automatisch van je rekening worden afgeschreven. Op den duur vergeet je misschien zelfs dat je meespeelt, waardoor het plezier er ook vanaf gaat.
 3. Besparen TV en internet en vaste telefonie (alles in 1) abonnement
  Een van de meer bekende abonnementen is wel die op televisie en internet. Vaak gaan die samen in een pakket met vaste telefoon. Vooral doen zo’n gecombineerde dienst, want een zogenaamd alles-in-één pakket is voordeliger.

  Besparen hierop kan in de eerste plaats al door niet te veel onnodige extra’s te nemen. Niet supersnel internet als je een gewone gebruiker bent. Geen onnodige extra premium tv kanalen. En gebruik je jouw vaste telefoon überhaupt wel eens?

  Maar vooral geregeld de prijzen vergelijken van leveranciers en overstappen als dat scheelt is erg lucratief. Bij de overstap krijg je tevens als nieuwe klant vaak prijsverlagingen. Benieuwd naar een van de goedkoopste aanbiedingen van dit moment? Check het hier!

 4. Mobiele telefoon
  Smartphones kosten niet niks. Nu zitten die kosten meestal in je abonnement. Daarmee vallen de aanschafkosten mee, maar betaal je wel elke maand meer. Ga je dus een nieuwe telefoon uitzoeken dan is het erg slim om prijzen te vergelijken, je kunt tientjes per maand besparen! Probeer hier ook zo realistisch mogelijk in te schatten hoeveel minuten en MB’s je nodig hebt, teveel is zonde als je het nooit opmaakt.
 5. Maaltijdboxen
  Steeds meer gezinnen hebben een wekelijkse maaltijdbox. Maar gebruik jij iedere week alle ingrediënten of bepaal je liever zelf wat de pot schaft? Probeer dan maar eens je abonnement op te zeggen. Ze maken het bewust lastig voor je. Toch maar doorbijten, scheelt je zomaar 100 euro per week.

Meer tips en weetjes