18011

Tips: geld besparen op boodschappen

Iedereen moet boodschappen doen. Vaak wordt hier ook niet zo veel over na gedacht en doen we van alles in het winkelwagentje. Als je de kosten per maand op een hoop gooit, kan het een flink bedrag zijn. Met was kleine wijzigingen, kun je al veel geld besparen. Hieronder een aantal tips: geld besparen op boodschappen

 

 1. Weekplanning
  Maak vooraf een lijstje met wat je wilt eten de komende dagen of zelfs de hele week. Hierdoor doe je op een bepaalde dag de grote boodschappen en hoef je niet om de haverklap naar de supermarkt. Op deze manier word je niet verleid met allerlei extra’s die je wilt kopen. Dit bespaart tijd en ook geld.
 2. Aanbiedingen
  Houd de folders van de supermarkten in de gaten en beslis hierop wat je wilt eten de rest van de week. Is de shampoo, tandpasta of wasmiddel in de aanbieding voor 1+1? Sla hier dan meteen wat van in. Andere producten die lang houdbaar zijn kun je natuurlijk ook dubbel inslaan.
 3. Vergelijk prijzen
  Bekijk per supermarkt waar de spullen die je nodig hebt goedkoper zijn en ga daar je boodschappen doen. Of als er meerdere winkels in de buurt zijn, ga je meerdere winkels af. Dit kan ook al veel geld schelen.
 4. Flexibel zijn met andere merken / huismerken
  Kijk goed in de schappen naar de merken die er liggen. A-merken zijn meestal duurder dan de B-merken. Soms zijn de mindere merken net zo goed als de duurdere variant.
 5. Toch voorkeur voor A-merken
  Als je van een bepaald product toch sterk de voorkeur hebt voor het A-merk, kun je ervoor kiezen om een huismerk te kiezen voor een ander product.
 6. Minimaliseer voedselverspilling
  Heb je te veel gekookt en dus eten over? Probeer deze in te vriezen voor op een later moment. Als je dan geen zin hebt om boodschappen te doen, kun je een kliekje uit de vriezer pakken. Ook zou je restjes van producten in kunnen vriezen om om een later moment weer te gebruiken voor een gerecht.
 7. Markt
  Op de markt zijn bepaalde producten goedkoper dan in de supermarkt. Dit kan van alles zijn: levensproducten, verzorgingsproducten, maar ook spullen voor dieren en fietsen.
 8. Boodschappen met kinderen
  Wanneer de kinderen mee boodschappen gaan doen, moet van te voren goed afspreken wat wel en niet in het mandje gegooid kan worden.

Lees ook: hoe ga je om met onverwachte prijsstijgingen

Beeld: Shutterstock by: stockfour | Bron: nibud, rtlnieuws | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes