18802

Steeds meer huishoudens een airco! Heb jij er al één?

De laatste jaren zijn er veel meer airco’s in huizen gekomen. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft nu één op de acht huizen er een. Elk jaar worden ongeveer 300.000 airco’s of lucht-lucht-warmtepompen geïnstalleerd. Steeds meer huishoudens een airco. Nu kun jij ook niet meer achterblijven! 

Heb jij interesse in zonnepanelen + een lucht-lucht-warmtepomp? Klik dan hier voor meer informatie!

Toename airco
Tijdens warme dagen vliegen mobiele airco’s de winkels uit en meer mensen installeren vaste airco’s thuis. Nu heeft ongeveer 30% van de huishoudens een vaste of mobiele airco. Nog eens 30% denkt erover na er een te kopen. In 2015 waren ongeveer 16.000 mensen die een vaste airco aanschafte, maar vorig jaar kwamen er meer dan 285.000 bij. Een belangrijke reden om een airco te willen is beter kunnen slapen ‘s nachts.

Energiekosten
Een airco is natuurlijk heerlijk voor de warme dagen, maar het vreet wel veel stroom. Aan de andere kant is het maar een paar dagen per jaar bloedheet, dus als je er goed mee om gaat en alleen aanzet wanneer het echt niet uit te houden is, valt het allemaal reuze mee. Een feit is wel dat de airco het zuinigt draait wanneer het verschil tussen binnen en buiten niet zo groot is. Een andere zuinigere optie is het installeren van een lucht-lucht-warmtepomp. Hieronder meer daarover!

Lucht-lucht-warmtepomp
De meeste lucht-lucht-warmtepompen kunnen zowel koelen als verwarmen. Dat kan handig zijn voor mensen die hun hoge gas- of warmterekening willen verlagen. Het lijkt op twee voordelen tegelijk: een koel huis in de zomer en minder gas- of warmtegebruik in de winter. In tegenstelling tot een airco, die superveel stroomt verbruikt, is de lucht-lucht-warmtepomp een hele goede investering: je bent namelijk aardgas vrij en het is energiezuinig. Ook duurt het installeren van zo’n warmtepomp niet lang en ze hebben minder ruimte nodig. Allemaal voordelen dus! Ben jij geïnteresseerd geworden in de lucht-lucht-warmtepomp?  Klik hier voor meer informatie!

Beeld: Shutterstock by: y_seki | Bron: nos, warmte365 | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes