19292

Spray, roller of crème: welk zonnebrandproduct is de beste keuze?

Na een lange, natte periode is het eindelijk mooi weer. Als de zon schijnt, is het belangrijk om je goed in te smeren. Maar welk zonnebrandproduct kun je nu het beste gebruiken?

Spray, roller of crème? 
Als je in de drogist op zoek gaat naar zonnebrandcrème, kan het aanbod overweldigend zijn. Naast de vele verschillende merken, zijn er ook diverse vormen van zonnebrandproducten. Welke kun je het beste kopen?

Spray
Zonnebrandspray is een paar jaar geleden geïntroduceerd en heeft sindsdien veel fans. Het is eenvoudig in gebruik, maakt geen rommel en is transparant op de huid. Toch waarschuwt dermatoloog Jetske Ultee voor sprays. Er is namelijk een risico dat je het product inademt, wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Bovendien is het moeilijker om met een spray de juiste hoeveelheid aan te brengen, wat essentieel is voor een goede bescherming van je huid.

Roller
Hoewel de deoroller bekend is, is de zonnebrandroller nog relatief nieuw. Toen Nivea de eerste zonnebrandroller lanceerde, leek het een uitkomst: een compacte roller die je gemakkelijk in je tas meeneemt en direct na het aanbrengen op zijn plaats blijft. Helaas zijn er ook nadelen. Een roller kan snel vies worden en dat vuil smeer je vervolgens op je huid. Bovendien is het niet hygiënisch om een roller door meerdere mensen te laten gebruiken. Daarnaast is een roller niet erg praktisch voor het insmeren van grote oppervlakken.

Crème
Uiteindelijk komt de traditionele fles of tube met crème weer in beeld. Volgens Ultee is het aanbrengen van crème de beste manier om zonnebrand correct aan te brengen. Veel mensen vinden het een geklieder, maar tegenwoordig zijn er veel fijne zonnebrandcrèmes op de markt die licht aanvoelen en gemakkelijk uitsmeren.

Beeld: Shutterstock by: serdiuk yehor | Bron: margriet | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes