17403

Sporten op een lege maag: de voor- en nadelen

Sporten zonder eerst te eten, ook wel bekend als “fasted cardio”, is een populaire manier om gewicht te verliezen en de conditie te verbeteren. Maar hoe effectief is het en is het eigenlijk wel veilig? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van sporten op een lege maag.

Voordelen
Het grootste voordeel van fasted cardio is dat het helpt om gewicht te verliezen. Omdat je lichaam geen brandstof heeft om op te teren, zal het vet gebruiken als energiebron. Hierdoor verbrand je meer calorieën en verlies je dus sneller gewicht. Daarnaast kan fasted cardio helpen om de insulinegevoeligheid te verbeteren, wat de vetopslag vermindert.

Nadelen
Echter, fasted cardio heeft ook nadelen. Omdat je niet eet voor het sporten, heb je minder energie en kun je niet zo intensief bewegen als wanneer je wel had gegeten. Hierdoor zijn de resultaten van fasted cardio over het algemeen minder indrukwekkend dan wanneer je wel eet voor het sporten. Bovendien kan het ook leiden tot vermoeidheid en uitputting, omdat je lichaam geen brandstof heeft om op terug te vallen.

Conclusie
Sporten op een lege maag kan effectief zijn voor gewichtsverlies, maar het is belangrijk om de nadelen te overwegen. Het is beter om te sporten na een kleine maaltijd, zodat je voldoende energie hebt om intensief te bewegen en het meeste uit je workout te halen. Het is ook aan te raden om met een arts te overleggen als je twijfelt of fasted cardio geschikt is voor jou.

Beeld: Shutterstock by: worawit_j  |  Bron: ad.nl  |  Powered by: Sendt

 

Meer tips en weetjes