17916

Recept: kruidnoten zelf bakken

Kruidnoten zijn het allerlekkerst wanneer deze zelfgemaakt zijn. Het is heel eenvoudig om het zelf te bakken! Hieronder het recept. Recept: kruidnoten zelf bakken:


Ingrediënten:

250 gram bloem
125 gram donkerbruine basterdsuiker
125 gram boter (op kamertemperatuur)
2 theelepels speculaaskruiden (een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper)
Snufje zout
3 eetlepels melk

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de bloem, basterdsuiker, speculaaskruiden en een snufje zout in een kom.
  3. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het bloemmengsel. Kneed de boter en het bloemmengsel met je handen tot een kruimelig deeg.
  4. Voeg geleidelijk de melk toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal. Als het deeg te droog is, kun je iets meer melk toevoegen.
  5. Maak kleine bolletjes van het deeg ter grootte van een knikker en plaats ze op de bakplaat. Zorg ervoor dat er wat ruimte tussen de bolletjes zit, omdat ze tijdens het bakken iets uitzetten.
  6. Druk de bolletjes een beetje plat met je vingers.
  7. Bak de kruidnoten in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar. Houd de oven goed in de gaten, want de baktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de kruidnoten en de specifieke oven.
  8. Laat de kruidnoten afkoelen op een rooster voordat je ze opdient of bewaart.

Geniet van je zelfgemaakte kruidnoten tijdens het Sinterklaasfeest of als een lekkere traktatie op elk moment van het jaar!

Beeld: Shutterstock by: Sara Winter | Bron: ah, elle | Powered by: Send

Meer tips en weetjes