18355

De laagste energiekosten met zonnepanelen incl. thuisbatterij!

Thuisbatterijen zijn tegenwoordig enorm populair. Het is een slimme oplossing waarmee je meer van je zelf opgewekte energie, bijvoorbeeld van zonnepanelen, kunt bewaren voor later gebruik. Hierdoor bespaar je direct op je energierekening. Ontdek hoe het werkt en hoe het je helpt om slimmer met energie om te gaan, zodat je ook nog geld bespaart.

 

Hoe werkt een thuisbatterij eigenlijk?
Met een thuisbatterij sla je stroom die je niet direct verbruikt op voor later. Je slaat bijvoorbeeld overdag opgewekte energie op, om het in de avond zelf te gebruiken. Zonder thuisbatterij stuur je deze extra stroom direct terug naar het net. Ook ben je met een thuisbatterij minder afhankelijk van het energienet en dus je energieleverancier. Als de accu leeg is, schakel je weer over op stroom van je energieleverancier. Simpel gezegd, je gebruikt eerst de batterij en daarna pas de gewone stroom.

De kosten van een thuisbatterij
De kosten van een thuisbatterij variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de capaciteit van de batterij, het type technologie en de installatiekosten. Het kan een flinke investering zijn om zo’n batterij aan te schaffen. Gelukkig zijn er ook andere manieren om het te bekostigen. Sommige leveranciers van thuisbatterijen bieden financieringsmogelijkheden aan hun klanten. Dit wordt ook vaak gedaan in combinatie met zonnepanelen voor een vast bedrag per maand. Dat is natuurlijk ideaal! Geïnteresseerd? Door hier je postcode en huisnummer in te vullen kun je een gratis berekening aanvragen voor zonnepanelen inclusief thuisbatterij.

Zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij
thuisbatterij incl. zonnepanelen zijn superhandig voor veel energiebesparing. Bovendien wek je groene energie op en je kunt dit ook nog eens opslaan in jouw thuisbatterij! Op deze manier draag je bij aan een duurzamere wereld en profiteert er financieel van.

Soorten thuisbatterijen
Hoe groot je thuisbatterij moet zijn, hangt af van hoeveel stroom je gebruikt en hoeveel je zonnepanelen opwekken. Meestal is een batterij met een capaciteit van 10,5 kWh genoeg voor een gewoon huishouden. Je hebt bijvoorbeeld de IQBattery van Enphase. De batterij bestaat uit drie 3T basiseenheden, wat optelt tot een totale bruikbare opslagcapaciteit van 10,5 kWh. Daarnaast heeft deze thuisbatterij 15 jaar productgarantie, een afmeting van 129 x 78 x 19 cm en weegt 144 kg. Een thuisbatterij als deze wordt binnen aan de wand geplaats, meestal in garages.

Slimme thuisbatterij
Tegenwoordig zijn er ook slimme thuisbatterijen op de markt. Deze handelen automatisch op de elektriciteitsmarkt, waardoor je nog meer kunt besparen. Het systeem koopt energie in wanneer de prijzen laag zijn en verkoopt het als de prijzen hoog zijn. Dit gebeurt op basis van variabele elektriciteitsprijzen, zonneproductie, thuisverbruik en nauwkeurige weersvoorspellingen. Benieuwd naar deze ultra slimme thuisbatterij? Check het hier!

Beeld: Shutterstock by: Tanja Esser | Bron: hallostroom, zelfstroom | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes