17550

Op deze manier vervliegt je parfum minder snel!

Tijdens je ochtendritueel kan een lekker geurtje niet ontbreken. Je lievelingsgeur spuit je na het klaarmaken op, maar wat als je je parfum na enkele uren al niet meer ruikt? Wij hebben daar verschillende trucjes voor. Op deze manier vervliegt je parfum minder snel!

pH-Waarde
De pH Waarde is de maat waarin de zuurgraad gemeten wordt. Iedere huid heeft deze waarde en is normaliter 7,0.  Alles onder de 7 is zuur en boven de 7 is basisch, ofwel alkalisch. Als de waarde hoger of lager is dan 7 heeft dit effect op de sterkte van de geur van de parfum die je op je huid spuit. Oftewel hoe vetter jouw huidtype is, hoe mooier een parfum zich kan ontwikkelen op de huid en je deze blijft ruiken.

 

Truc
Zoals we hierboven benoemen blijft een parfum langer hangen op een vettere huid. De truc is dus eigenlijk om een beetje vasaline op de plek te smeren waar je het geurtje wilt spuiten. Vette huid zal er dan ook voor zorgen dat bepaalde tonen in een parfum versterkt worden. Goed om te weten is wel dat al te zoete geuren een beetje overweldigend kunnen worden. Door dus de parfum op de vaseline te sprayen, blijft de parfum op je huid liggen en kan de zuurgraad de waarde niet verminderen.

Parfums nog langer laten geuren
Daarnaast zijn er nog een paar manieren om je parfum langer te laten geuren. Op deze manier vervliegt je parfum minder snel: breng de parfum aan voordat je jezelf aankleedt. De geur verspreidt zich daardoor ook op de kleding en dat is goed, want op kleding blijft de parfum langer zitten dan op je huid. Ook kun je de parfum aanbrengen op de dunnere huid. Denk wederom aan je hals, je polsen, achter je oren, binnenkant van je pols en je elleboog. Bij de dunnere huid is het lichaamsgedeelte over het algemeen warmer, waardoor de parfum ook langer blijft zitten.

Beeld: Shutterstock by: Body Stock  |  Bron: nu.nl, rtlnieuws |  Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes