16859

Op deze manier krijg je je vieze witte schoenen weer stralend wit

Een avondje wezen stappen of een dag naar een festival geweest op je witte schoenen? Na afloopt zijn deze natuurlijk helemaal zwart. Balen zeg! Hoe krijg je je schoenen weer stralend wit? Hieronder een aantal tips:

Schoenen van canvas
Shampoo
Verdeel een beetje shampoo over een schone doek of een oude tandenborstel en boen over het vieze gedeelte op de schoen. Zodra het begint te schuimen zul je merken dat het vuil langzamerhand ook losweekt.

Zeep of afwasmiddel
Maak een sopje van heet water in combinatie met zeep of afwasmiddel. Pak een schone doek of spons en dompel deze onder in het water. Boen nu je witte schoenen weer stralend wit.

Schoenen van leer
Tandpasta
Met een beetje witte tandpasta kun je vlekken makkelijk verwijderen van het leder. De tandpasta smeer je met een vochtige doek op de vuile vlekken zodat het een beetje gaat schuimen. Daarna veeg je de tandpasta weg met een schone doek. Als er nog enkele vlekken zichtbaar zijn doe je dit proces nogmaals.

Witte azijn
Dit is een wondermiddel om je schoenen weer spik en span te krijgen. Doe een beetje azijn op een doek of keukenpapier en veeg het vuil van je schoen af.

 

Schoenen van suède
Suèdeborsteltje
Gebruik een suèdeborsteltje. Deze heeft twee kanten: één met stalen haartjes en één met rubberen haartjes. De stalen kant gebruik je voor het opruwen van suède en de rubberen kant voor het verwijderen van vuil. Zit er na het borstelen nog steeds vuil op de schoen? Gebruikt dan een gum om het vuil als het ware weg te gummen. Borstel de suède daarna netjes na met de rubberen kant van het borsteltje.

Droog brood
Als je geen suèdeborsteltje in huis hebt is droog brood dé oplossing. Dit neemt namelijk vet op, waardoor vuile vlekken verwijderd worden. Een klein beetje deppen doet wonderen en is het echt een grote vlek, gewoon even wrijven en je schoenen weer stralend wit.

Beeld: Shutterstock door New Africa | Bron: Vriendin, Libelle, van Arendonk | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes