17844

Op deze manier houd je katten uit je tuin!

Of je nu van katten houdt of niet, hun ontlasting en gaten in je tuin zijn meestal niet leuk. Je kunt ze vriendelijk uit je tuin houden zonder ze weg te jagen.

Meer planten plaatsen
Als je meer planten in je tuin zet en ervoor zorgt dat de grond helemaal bedekt is, hebben katten geen ruimte meer om te graven. Bodem bedekkende planten zijn een goede keuze, en dan zullen de buurtkatten je tuin minder interessant vinden.

Planten waar katten een hekel aan hebben
Er zijn planten waar katten een hekel aan hebben vanwege de geur. Ze vinden het zo vies dat ze meteen weggaan. Zet deze planten zo neer om katten te laten weten dat ze niet welkom zijn in je tuin. Planten die een citroengeur verspreiden, en dus katten kunnen afschrikken, zijn onder andere:

  1. Geranium macrorrhizum (ooievaarsbek)
  2. Dictamnus (vuurwerkplant)
  3. Aloysia triphylla (citroenverbena)

Deze planten vinden ze ook niet leuk:

  1. Ruta graveolens (wijnruit)
  2. Stekelige mei- en vuurdoorn

Ze hebben een hekel aan peper
Katten houden niet van pepergeur. Dus als katten je tuin lastigvallen, kun je wat peper op plekken strooien waar je ze vaak ziet. Dat kan hen afschrikken.

Water
Iedereen weet dat katten niet van water houden, dus je kunt ze ermee afschrikken. Het is handig om een emmer water of een tuinslang klaar te hebben om ze nat te maken als je ze betrapt. Het is misschien niet de leukste manier, maar het jaagt ze wel weg. Of ze de les leren voor de volgende keer, hangt af van de kat.

Citroengeur 
Je kunt citroenschillen gebruiken om katten af te schrikken. Als je wat citroen over hebt van het koken, leg dan wat schillen tussen je planten.

Koffie
Gooi je gebruikte koffiedik niet meteen weg, maar strooi het in je tuin. Koffiedik blijft plakken aan de vacht en poten van katten, en als ze zichzelf schoonlikken, vinden ze dat niet fijn. Als ze een goed geheugen hebben, komen ze waarschijnlijk niet meer terug naar jouw tuin.

Cacaodoppen
Misschien heb je geen cacaodoppen bij de hand, maar het is de moeite waard om deze in huis te halen. Katten houden niet van de geur en lopen er liever niet overheen.

Beeld: Shutterstock by: Zoran Kompar Photography |  Bron: rtlnieuws  |  Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes