17614

Op deze manier creëer je een gezellig balkon!

De zomer komt er weer aan en dat betekent lekker lang buiten zitten. Dit is natuurlijk veel leuker op een gezellig balkon met leuke verlichting, meubels en accessoires. Gelukkig is het niet moeilijk om jouw kale balkon uitnodigend te maken. Aan de hand van de onderstaande tips kun je binnenkort met een echt buitengevoel van jouw balkon genieten en zal er aan niks meer aan ontbreken! Op deze manier creëer je een gezellig balkon!

Bekijk de ligging van je balkon
Als je jouw balkon voor de aankomende zomer wil opfleuren, is dit hét moment om na te denken over wat je wil én wat mogelijk is. Om te beginnen is het handig om te weten of je jouw balkon op het noorden, zuiden of ergens daartussenin hebt staan. Een balkon gericht op het noorden krijgt weinig zon, terwijl een balkon op het zuiden juist veel zon krijgt. Hou hier rekening mee bij het uitzoeken van planten. Door je hier goed in te verdiepen voorkom je dat je gaandeweg teleurgesteld raakt.

 

Benut de ruimte maximaal
Een balkon is een kleine ruimte, dus wil je de ruimte zo goed mogelijk benutten. Ga bijvoorbeeld op zoek naar plantenbakken die je aan de balustrade kan ophangen óf hang ze aan een klimrek. Het zal je balkon ongetwijfeld een mooie look geven als je de muur en balustrade op een creatieve manier aankleedt! Kijk bijvoorbeeld ook of je de reling een mooie kleur kan (en mag) geven of kies voor een mooi bamboescherm. Voeg daarnaast nog wat extra sfeer toe met knusse verlichting, zoals een lichtslinger.

Werk de hoogte in
De gemiddelde grootte van een balkon zit tussen de 6 tot 8 vierkante meter. Hoe je het ook wendt of keert, veel ruimte is dat niet qua oppervlak. Maar gelukkig kan je altijd de hoogte in werken! Dit is ook een slimme truc om toch een gezellige, knusse sfeer te creëren. Zoek een paar leuke muurdecoraties en plantenhangers uit om op te hangen, bevestig een mooie balkonbar óf schaf een mooie klimplant aan en zoek een klimrek uit dat je mooi vindt. Heb je ruimte over? Dan is het ook altijd leuk om een plantenrek aan te schaffen als decoratie.

Maak je balkon fleurig met bloemen
Natuurlijk mogen ook mooie bloeiende bloemen niet vergeten worden. Het aanbod aan bloeiende planten is bijna eindeloos. Maar hou vooral rekening met hoeveel zonlicht jouw balkon heeft, wanneer je jouw planten in bloei wil zien én of ze winterhard zijn. Verder is de keus helemaal aan jou!

Een leuk zithoekje
Deze laatste tip mag zeker niet vergeten worden. Na de vergroening en het decoreren van jouw balkon wil je er vast en zeker van genieten, dus hou ook genoeg ruimte vrij voor meubels om zelf in te relaxen. Wil je een zithoekje met een tafel of is een loungebank voldoende? De keus is wederom aan jou. Als je een echte, natuurlijke sfeer wil creëren is het aan te raden om houten meubels uit te zoeken. Dit zal jouw balkon, in combinatie met al dat groen, helemaal afmaken! Daarnaast kun je om de boel een beetje gezellig te maken een leuk buiten vloerkleed neerleggen. Dit geeft extra veel sfeer aan het geheel!

Beeld: Shutterstock by: fashioninmysoul |  Bron: rtlnieuws  |  Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes