17667

Oorpiercings voor migraine: Placebo-effect of daadwerkelijk werkzaam?

Migraine kan je dag flink verpesten. Gelukkig zijn er een aantal manieren om het enigszins te verminderen. Één van die manieren is het zetten van een oorpiercing. Men beweert dat dit verlichting kan geven. Maar is dit waar?

Auriculotherapie en de kracht van oorpiercings

Auriculotherapie, geïnspireerd door acupunctuur, stelt dat specifieke punten op het oor verbonden zijn met verschillende delen van ons lichaam. Het idee achter oorpiercings voor migraine is dat het stimuleren van deze punten verlichting kan brengen.

Beperkt bewijs en placebo-effect

Er zijn enkele onderzoeken die suggereren dat oorpiercings en auriculotherapie enige verlichting kunnen bieden bij migraine. Maar helaas, er is nog onvoldoende wetenschappelijk bewijs en grootschalige onderzoeken ontbreken. Het placebo-effect kan een rol spelen bij de positieve ervaringen van mensen.

 

Fysiologische mechanismen en verdere onderzoeken

Het is mogelijk dat oorpiercings een fysiologisch effect hebben op het zenuwstelsel en de bloedstroom, vergelijkbaar met acupunctuur. Maar er is meer onderzoek nodig om dit te bevestigen en de werkzaamheid van oorpiercings bij migraine beter te begrijpen.

Een stijlvolle keuze, zelfs zonder migraine

Laten we eerlijk zijn, oorpiercings kunnen er gewoon fantastisch uitzien. Dus zelfs als ze niet als tovermiddel tegen migraine werken, kun je nog steeds genieten van de flair en stijl die ze aan je uiterlijk toevoegen. Wie weet, misschien is een beetje zelfexpressie en schoonheid wel het beste medicijn tegen hoofdpijn.

Raadpleeg een professional

Als je overweegt om een oorpiercing te laten zetten voor migraine, is het verstandig om advies in te winnen bij een medische professional. Zij kunnen je informeren over mogelijke risico’s, voordelen en andere behandelingsopties die beschikbaar zijn.

Beeld: Shutterstock by: erdalislakphotography |  Bron: ad.nl  |  Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes