16814

Ontvang geen AirDrop meer van vreemden

Als Apple eigenaar zijnde kun je via een simpele manier bestanden ontvangen van en verzenden naar andere mensen met een iOS-apparaat. Dit gaat namelijk via AirDrop, maar kan dit echt naar iedereen? Wat als je per ongeluk iets naar de verkeerde verzendt? Wij hebben uitgezocht hoe je er voor kunt zorgen niet zomaar bestanden te versturen naar of te ontvangen van een persoon die jij niet kent.

Misbruik van AirDrop
Een tijdje geleden werden reizigers op Schiphol die in het bezit van een iOS apparaat waren. geconfronteerd met een afbeelding van een vliegtuigongeluk. Iemand stuurde deze foto namelijk naar alle iOS apparaten in de zijn buurt. In New York werden telkens meldingen gemaakt door vrouwen die in de metro naaktfoto’s ontvingen van vreemde mannen in diezelfde metro.

 

AirDrop Bluetooth
Regelmatig verschijnen berichten over het misbruiken van deze Apple functie. AirDrop werkt namelijk op bluetooth om op deze manier zo snel mogelijk iOS apparaten in de buurt te vinden. Dit is een handige en snelle manier om bijvoorbeeld foto’s en video’s in één keer te versturen naar je vrienden en/of familie die in het bezit zijn van een iPhone, iPad, Macbook of andere Apple apparaat.

Zo ontvang je geen AirDrop meer van vreemden
Gelukkig heb je zelf in de hand van wie je bestanden kunt ontvangen. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk via de instellingen van je telefoon of ander apparaat aangeven dat je alleen bestanden wil ontvangen van mensen uit je contactenlijst. Je gaat via je ‘instellingen’ naar het kopje ‘algemeen’ om vervolgens op ‘AirDrop’ te drukken. Hier kun je aangeven dat ‘alleen contacten’ bestanden naar jouw apparaat kunnen sturen. Als je helemaal van AirDrop af wil, kun je de app gewoon stopzetten.

Beeld: Shutterstock by: sergey causelove | Bron: NU.nl | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes