17537

Nieuwe woning gekocht? Hier moet je op letten!

Gefeliciteerd, je hebt net een nieuwe woning gekocht! Het is begrijpelijk dat je niet kunt wachten om de sleutel in handen te krijgen en aan de slag te gaan met verhuizen. Maar voordat je het weet, zijn er belangrijke zaken die over het hoofd worden gezien. Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet bij het verhuizen naar je nieuwe woning, hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet.

 1. Verzekeringen afsluiten of wijzigen
  Zorg ervoor dat je de juiste verzekeringen hebt afgesloten voor je nieuwe woning. Dit omvat een opstalverzekering, die het huis zelf dekt, en een inboedelverzekering, die de inhoud van het huis dekt. Vergeet niet om de adreswijziging door te geven aan de verzekeraar en dekkingen op basis van jouw nieuwe situatie te overwegen.
 2. Adreswijzigingen doorgeven
  Vergeet niet om jouw adreswijziging door te geven aan belangrijke instanties zoals de gemeente, huisarts, tandarts, bank, verzekeraars, werkgever, etc.
 3. Gas, water en elektriciteit
  Zorg ervoor dat de gas-, water- en elektriciteitsvoorzieningen tijdig geregeld zijn en overgedragen worden op jouw naam. Dit voorkomt dat je zonder deze voorzieningen komt te zitten op de dag van de verhuizing.
 4. Sloten vervangen
  Het is een goed idee om de sloten van jouw nieuwe woning te vervangen, aangezien je niet weet wie er nog sleutels van de oude sloten heeft. Zo bescherm je jouw nieuwe woning tegen ongewenste bezoekers.
 5. Aansluiting van internet en tv
  Vergeet niet om op tijd een aansluiting van internet en tv te regelen. Zo voorkom je dat je zonder deze voorzieningen komt te zitten in jouw nieuwe woning.
 6. Verhuizen
  Plan de verhuizing tijdig en maak een lijst met taken die je moet uitvoeren voor en na de verhuizing. Zorg voor voldoende verhuisdozen, verpakkingsmateriaal en hulp van vrienden en familie.
 7. Kleine reparaties en renovaties
  Controleer de staat van jouw nieuwe woning en repareer kleine defecten of voer renovaties uit voordat je jouw meubels en andere spullen naar binnen brengt. Zo maak je jouw nieuwe woning direct jouw droomhuis.

Het kopen van een nieuwe woning is een opwindende ervaring, maar het kan ook overweldigend zijn. Door de bovenstaande zaken in gedachten te houden en te plannen, kun je ervoor zorgen dat je verhuizing soepel verloopt en je snel kunt genieten van je nieuwe woning!

Meer tips en weetjes