18956

Lees hier waarvoor het kleine zakje van je spijkerbroek is

Heb je je ooit afgevraagd waar dat kleine, rechthoekige zakje net boven de gewone zak van je spijkerbroek voor is? Nou, het is waarschijnlijk niet waar je aan denkt.

Waar dient dat zakje voor?
Bijna elke spijkerbroek heeft een heel klein zakje aan de voorkant, net boven de rechterzak. Maar weinig mensen weten echt waarvoor het dient. Het is zo klein dat je zou denken dat het nutteloos is, misschien alleen voor de show. Maar zou het kunnen zijn voor muntgeld? Sleutels misschien? Of gewoon voor wat snoepjes of pepermuntjes?

Cowboys
Het kleine zakje bovenaan je spijkerbroek heeft zeker een functie. Maar de kans is klein dat je het gebruikt waarvoor het is ontworpen. Het is eigenlijk bedoeld voor een zakhorloge.In onze moderne tijd waarin horloges meestal om de pols worden gedragen, lijkt het kleine zakje bovenaan je spijkerbroek misschien wat achterhaald. In de negentiende eeuw droegen vooral cowboys jeans vanwege de stevigheid. In die tijd droeg men vaak een zakhorloge, en om te voorkomen dat het horloge beschadigd zou raken, heeft het jeansmerk Levi’s het kleine zakje geïntroduceerd. Destijds was het van cruciaal belang om het horloge te beschermen tegen schade tijdens het ruige leven op de prairie. Hoewel de behoefte aan zakhorloges nu misschien is afgenomen, blijft het kleine zakje een herinnering aan het verleden en een eerbetoon aan de praktische en duurzame aard van denimkleding.

Beeld: Shutterstock by: progressman | Bron: rtlnieuws | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes