16868

Komen wespen af op zoete parfum?

We hebben het allemaal vast wel is gehoord, Wespen komen af op zoete parfum maar is dit ook echt waar? of is het een fabeltje? Wij hebben voor jullie het antwoord.

Feit of Fabel?

Het is algemeen bekend dat wespen afkomen op zoetigheid. Wanneer de wespen opzoek gaan naar zoetigheid betekent dit dat de wespen volgroeid zijn en de koninginnen en mannetjes op het punt staan om uit te vliegen. Het maakt niet uit of dit eten, drinken of rottend fruit is. Rond de maand Augustus kom je wespen overal tegen. Dit komt doordat voor de werkers hun belangrijkste taak er op zit. Zij hoeven de larven niet langer meer te voeden. Daardoor missen ze vanaf dit moment wel hun lekkere zoete traktaties. De werkers krijgen voor hun werk altijd een zoete beloning van de larven. Dit is een zoet stofje, Zodra ze dus niet meer voor de larven hoeven te zorgen moeten ze deze lekkernijen ergens anders gaan zoeken.

Maar komen de wespen nou eigenlijk ook af op de zoete parfum? Het antwoord op jullie vraag is ja wespen komen zeker af op zoete geuren van parfum (deodorant). De sterke geur van jouw parfum ervaart de wesp als ‘natuurvreemd’. Hierdoor kan hij heel erg in de war raken en heel fel reageren of misschien zelf willen prikken (steken).

Wij adviseren jullie dan ook een sterk geurende parfum niet op te doen als je naar plekken gaat waar veel wespen in de buurt zijn.

Beeld Shutterstock | Bron: rtlnieuws.nl | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes