17111

Ken je deze tips al om tandpasta in het huishouden te gebruiken?

Ken je deze tips al om tandpasta in het huishouden te gebruiken? We gebruiken het elke dag om onze tanden mee te poetsen, maar wist je dat je tandpasta ook heel goed in het huishouden kunt gebruiken? Voor huishoudelijk gebruik is de meest simpele en voordelige tandpasta het meest geschikt.

Glimmende kranen en zilver
Kranen, chroom en zilveren spullen zijn zo weer glimmend wanneer je een beetje tandpasta gebruikt om deze mee te poetsen. Na het poetsen kun je ze opwrijven met een zachte en schone doek zodat ze weer glimmen. Het laagje zorgt er ook voor dat de spullen minder snel vuil worden of aanslag krijgen.

Haal kringen uit het houten tafelblad
Witte drankkringen op de houten tafel zijn natuurlijk niet mooi, maar gelukkig kun je ze makkelijk verwijderen met tandpasta. Doe wat van de pasta op een vochtige doek en wrijf hiermee de ringen uit het hout. Test altijd eerst een klein stukje voordat je de hele tafel onder handen neemt.

Vlekken van de witte muur
Wanneer je vlekken hebt op je witte muur door bijvoorbeeld een ongewild kunstwerk van de (klein)kinderen dan kun je een klein beetje tandpasta op een vochtige doek doen en voorzichtig op de plek deppen. Zo haal je vlekken snel weg.

Voorkom een beslagen spiegel
Als je de badkamerspiegel met tandpasta en een vochtig doekje afneemt, kan je voorkomen dat deze beslaat wanneer je onder de warme douche staat. De tandpasta laat een dun laagje achter op het glas waardoor condens geen kans meer krijgt.

Vliegenpoep op ramen laten verdwijnen
Vliegenpoep op je ramen is zo weg met een klein beetje pasta op een doekje. Inwrijven, afnemen en klaar.

Pukkeltjes verdwijnen
Ten slotte nog een tip die niet voor het huishouden is maar wel heel goed werkt; wanneer je een pukkeltje op voelt komen, smeer ’s avonds voor het slapen een klein beetje pasta op het pukkeltje. Door de tandpasta droogt het pukkeltje sneller uit en heb je er minder lang last van. Wanneer je een hele gevoelige huid hebt kan je je beter laten adviseren door een arts of schoonheidsspecialiste.

Beeld: Shutterstock door: Maxx-Studio | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes