17785

Kan je je kater eruit zweten door te sporten?

Heb je gisteravond iets te diep in het glaasje gekeken en wil je die kater wegwerken met een flinke sportsessie? We snappen de drang om snel van je kater af te komen, maar wat werkt nou wel? En wat niet? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Kater en zweet
Kater en zweet hebben eigenlijk niet veel met elkaar te maken. Ongeveer 90 tot 95 procent van de ingenomen alcohol wordt afgebroken door je lever en verlaat je lichaam via urine, niet zweet. Wel kan alcohol je lichaamstemperatuurregeling verstoren, waardoor je gaat zweten.

Sporten om een kater te verlichten?
Nee, helaas. Je lever heeft een bepaalde tijd nodig om alcohol af te breken, en sporten versnelt dit proces niet. Bovendien kan sporten je kater verergeren omdat je vocht verliest, terwijl je juist vocht nodig hebt.

 

Spierpijn en kater
Als je serieus met spieropbouw bezig bent, vermijd dan alcohol de dag ervoor. Een training met een kater kan leiden tot meer spierpijn, omdat je lichaam niet optimaal kan herstellen vanwege vochttekort.

Wat kun je wel doen?
Als je niet de hele dag in bed wilt liggen met een kater, probeer dan een rustige wandeling. Frisse lucht is goed voor je en het vereist geen intense inspanning. Zorg daarnaast voor een gezond ontbijt en geef jezelf voldoende rust door goed te slapen.
Dus, terwijl sporten geweldig is voor je gezondheid, is het geen wondermiddel voor een kater. Geef je lichaam de tijd om te herstellen en te hydrateren voordat je weer voluit gaat sporten.

 

Beeld: Shutterstock by: Lomb |  Bron: Radar  |  Powered by: Sendt

 

Meer tips en weetjes