16880

Is water met citroen goed voor je?

Is water met citroen goed voor je? Een glas water met citroendrinken is niet alleen lekker, maar heeft ook tal van voordelen. Maak er dus een dagelijkse gewoonte van om een glaasje te drinken. Wij zetten op een rijtje waarom dit zo goed is.

Veel vitamines
Citroensap is rijk aan vitamine B, C, kalium, proteïne, antioxidanten, calcium, magnesium en pectine. Pectine is een stof die een positieve werking heeft op het immuunsysteem. Gebruik verse citroenen. Pers een halve citroen uit in een glas water. Om zo snel mogelijk de positieve werkingen te ondervinden, kies dan voor lauw/warm water, dit is omdat je lichaam warm water sneller opneemt dan koud water.

’s Morgens drinken
Drink je glas water met citroen ’s ochtends op een nuchtere maag. Dit zuivert je lichaam en bevordert gewichtsverlies. Dat komt omdat citroen je lever stimuleert om meer gal te produceren, zodat je verteringsproces op gang komt. Tip: drink je elke dag een glas citroenwater, overweeg dan om het met een (herbruikbaar) rietje te drinken. Zo spaar je je tandglazuur.

Wat zijn de voordelen?
Citroenwater helpt bij gewichtsverlies. De stof pectine remt je eetlust en zorgt ervoor dat je minder snel grijpt naar zoetigheden.

Een mooie huid. Niet alleen de binnenkant van je lichaam krijgt een reiniging, ook je huid zal er veel mooier gaan uitzien. Vitamine C heeft als eigenschap dat het een verbeterend effect heeft op de huid, omdat het onder andere veel antioxidanten produceert.

Een betere mondhygiëne. De zuren in citroen helpen bij slechte adem. Etensresten of bepaalde voeding laten vaak een laagje achter op je tong. Met dagelijks een glas citroenwater zal dat zeker minder worden.

Weg met een opgeblazen gevoel. Citroen ontgift je lever en stimuleert de productie van gal. Hierdoor krijgt je spijsvertering een boost, wat zorgt voor een reiniging van het lichaam. Het resultaat: minder kans op een opgeblazen gevoel.

Meer energie. Citroen geeft je energie en zorgt ervoor dat de geur je stemming verbetert. Dat zorgt ervoor dat emoties minder kunnen schommelen.

Immuun voor winterkwaaltjes. De hoge concentratie vitamine C en kalium in citroensap is ideaal voor een betere weerstand. Bovendien stimuleert het de opname van ijzer in het lichaam, wat een grote rol speelt voor het immuunsysteem.

Het houdt de bloeddruk op peil. De flavonoïden in citroen kunnen helpen om een lage bloeddruk beter onder controle te krijgen.

Beeld Shutterstock | Bron: Libelle.be | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes