17753

Houd je huis veilig tijdens je vakantie: handige tips!

Ga je binnenkort op vakantie? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis veilig achterblijft. Inbrekers rusten namelijk niet, zelfs niet tijdens vakantieperiodes. Wij hebben enkele waardevolle tips om jouw woning te beschermen en met een gerust hart op reis te gaan!

Maak het huis bewoond
Inbrekers zijn altijd op zoek naar tekenen dat een huis onbewoond is. Zorg ervoor dat je geen opvallende aanwijzingen achterlaat, zoals gesloten gordijnen, een overvolle brievenbus of een onaangeroerde auto op de oprit. Vraag een familielid, vriend of buur om af en toe langs te komen. Zij kunnen de brievenbus legen, de auto verplaatsen en de gordijnen openen om de indruk te wekken dat er iemand thuis is.

Gebruik timers voor verlichting
Een handige truc om te laten lijken alsof je thuis bent, is het gebruik van timers voor je lampen. Stel ze zo in dat de lampen op vaste tijden aan- en uitgaan. Tegenwoordig kun je zelfs slimme verlichting gebruiken, waarmee je op afstand via je laptop, telefoon of tablet de lampen kunt bedienen.

Wees voorzichtig met social media
Hoewel het verleidelijk is om vakantiefoto’s te delen op social media, geef je daarmee ook informatie aan potentiële inbrekers dat je niet thuis bent. Als je toch graag je avonturen wilt delen, zet dan je profiel op ‘privé’ zodat alleen je vrienden en kennissen je updates kunnen zien. De veiligste optie is natuurlijk om je foto’s pas te delen nadat je weer thuis bent.

Dubbelcheck alles
Het klinkt misschien als een cliché, maar voordat je vertrekt, neem de tijd om alles goed te controleren. Zijn alle ramen en deuren goed gesloten, ook in de ruimtes die je minder vaak gebruikt? Naast het beschermen tegen inbraak is het ook belangrijk om de kans op brand te minimaliseren. Verwijder onnodige stekkers uit het stopcontact en zorg ervoor dat (grote) apparaten niet te dicht bij elkaar staan.

Overweeg beveiligingscamera’s
Als je je echt zorgen maakt over de veiligheid van je huis, kun je overwegen om beveiligingscamera’s te installeren. Tegenwoordig zijn er systemen waarmee je de camerabeelden op afstand kunt bekijken.

Je kunt alarmsystemen laten installeren in een abonnementsvorm. Je hoeft dan niet vooraf een grote investering doen. Je krijgt een compleet alarmsysteem voor een vast laag bedrag per maand. Je kan hier een gratis aanvraag starten.

Met deze eenvoudige tips kun je met een gerust hart op vakantie gaan, wetende dat je huis goed beveiligd is. Door te zorgen voor een bewoonde uitstraling, het gebruik van timers voor verlichting, voorzichtig omgaan met social media en het controleren van je woning voordat je vertrekt, minimaliseer je de kans op inbraken en creëer je gemoedsrust tijdens je vakantie.

Beeld: Shutterstock by: Arturs Budkevics |  Bron: Radar  |  Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes