16799

Hoeveel bespaar je met de magnetron?

Als je gister een grote pan met eten hebt gemaakt, is het super makkelijk om vandaag de overgebleven restjes even op te warmen. Het is tevens ook een stuk goedkoper om een extra bord eten te maken voor de volgende keer! Kun je dit bordje beter opwarmen in de magnetron of in de pan boven het gas?

Voordelen van de magnetron
De magnetron is een klein voorwerp, maar kan wel heel goed maaltijden binnen no-time verwarmen. Het eten wordt doelgericht verwarmd door de elektrische straling. Dit gebruikt minder energie dan bijvoorbeeld een oven of een gasfornuis. Daarnaast werkt de magnetron niet op gas, wat vandaag de dag heel voordelig kan zijn door de stijgende energieprijzen!

 

Besparen met de magnetron
Hoeveel je bespaart met de magnetron is moeilijk te berekenen. Wel is de magnetron één van de meest efficiënte manieren om eten op de warmen. Een magnetron maakt alleen het voedsel warm, terwijl het gas ook de pan verhit. Energieprijzen blijven stijgen! Maar verwarmen met de magnetron scheelt echter niet veel op je totale energierekening. Grotendeels van het gas dat mensen verbruiken gaat naar het verwarmen van het huis. Daarnaast gaat ook een groot deel naar warm water. Het gasverbruik in de keuken, zoals koken is maar een heel klein percentage. Om echt te besparen is het van belang om naar de grotere energieverbruikers te kijken, zoals minder douchen en in de winter met kleden op de bank in plaats van de kachel op een hoge stand.

Beeld: Shutterstock by: Pixel-Shot | Bron: margriet.nl | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes