16965

Hoe verwijder je kalkaanslag en schimmel in de douche?

Hoe verwijder je kalkaanslag en schimmel in de douche? Het kan een lastig klusje zijn om de douche kalk- en schimmelvrij te houden, maar met deze tips is het een fluitje van een cent.

Kalkreiniger
Bij zwaardere kalkaanslag helpt een gewone kalkreiniger vaak heel goed. Laat dit product wel geruime tijd inwerken zodat de werkzame bestanddelen hun werk goed kunnen doen. Afspoelen en klaar.

Azijn
Bij lichte kalkaanslag of ter voorkoming van zwaardere kalkaanslag zijn er ook andere alternatieven zoals bijvoorbeeld azijn. Vermeng in een lege spuitflacon wat azijn met een beetje water. Spray dit rijkelijk op de glazen deur en laat het goedje een kwartiertje inwerken. Wil je een optimaal resultaat? Drenk dan wat keukenrol in de azijn, plak die op je wand en houd deze goed vochtig door er vaak water over te sprayen.

Citroenen
De vijand van kalk is zuur. Daarom zijn ook citroenen een geschikt middeltje tegen hardnekkige kalk. Snijd een citroen in twee. Dip een helft in bicarbonaat en wrijf het raam goed in. Wrijf de wand in met de andere citroenhelft en spoel vervolgens goed af.

Waspoeder
Maak een dikke pasta van waspoeder en (een klein beetje) water. Wrijf de substantie op de wand met een microvezeldoekje. Spoel af met water.

Wat gebruik je als je schimmel hebt?
Je kan natuurlijk bleek gebruiken maar wil je dit niet dan zijn er ook een aantal alternatieven zoals:

Azijn
Vul een sprayflesje voor twee derde met azijn. Voeg hier twee theelepels bicarbonaat aan toe. Schrik niet, het mengsel zal even sterk bruisen. Draai het sprayflesje dicht wanneer het goedje niet meer schuimt. Spray het rechtstreeks op de schimmel en laat het even inwerken. Daarna een beetje schrobben en goed afspoelen!

Citroen
Verdun ongeveer 20 druppels citroensap met 2 kopjes water. Giet de mix in een spuitfles en spuit het op de schimmelsporen. Laat het even inwerken en verwijder daarna met een doekje. Herhaal indien nodig!

Tea tree olie
Meng twee theelepels tea tree olie met 2 kopjes water in een sprayflesje. Spuit het mengsel op het beschimmeld oppervlak en laat 1 uur inwerken. Gebruik een spons of oude tandenborstel om de schimmel weg te schrobben. Veeg de restjes weg met een vochtige doek.

Beeld: Shutterstock door: Photographee.eu | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes