16992

Hoe raak je buikvet kwijt?

Hoe raak je buikvet kwijt? Buikvet verbranden is lastiger dan vet kwijt raken op de rest van je lichaam. Het vet daar is hardnekkig. Maar er zijn een aantal manieren waarop je het op een effectieve manier kan kwijt raken.

Twee soorten buikvet
Er bestaan twee soorten buikvet, visceraal vet, dat je interne organen bedekt en het onderhuidse buikvet, de zogenaamde ‘love handles’. Vooral de eerste soort wordt in verband gebracht met veel soorten gezondheidsproblemen zoals, hoge bloedruk, diabetes en hart- en vaatziekten. Daarnaast scheidt dit buikvet ook stoffen af waardoor je je somberder gaat voelen. Dit maakt gezond/minder eten moeilijker, want dan gebruik je eten vaak als oppepper voor je negatieve gemoedstoestand.

Tips om buikvet kwijt te raken:

Meer eiwitten in de voeding
Naast vezels zijn eiwitten ook een belangrijke voedingsstof die je helpt om buikvet kwijt te raken. In je maag en darmstelsel duurt het namelijk best een tijd voordat eiwitten afgebroken worden. Hierdoor geeft je maag minder van het hormoon ghreline af. Ghreline wordt ook wel het hongerhormoon genoemd. Hoe meer ghreline je lichaam aanmaakt, hoe meer honger je hebt. Je vindt veel gezonde eiwitten in: vlees, vis, ei, kip, soja, maar ook weer in noten zaden in pitten.

Krachttraining
Voor de mensen die graag sporten is krachttraining een hele goede manier om extra buikvet te verbranden. De inspanning die je tijdens te training levert zorgt ervoor dat je extra calorieën verbrandt, maar dat is (in tegenstelling tot cardio) niet het enige voordeel.Krachttraining zorgt er namelijk ook voor dat de hormoonbalans in je lichaam herstelt. En met een goede hormoonbalans is het veel makkelijker om buikvet te verbranden. Ook zullen de extra spieren die je kweekt tijdens de krachttraining, je helpen om een hogere ruststofwisseling te krijgen. Zo verbrand je meer calorieën zonder dat je er wat voor hoeft te doen.

Meer vezels eten
Als je buikvet wilt verbranden is het belangrijk dat je meer voedingsvezels eet. Voedingsvezels geven je sneller en vol gevoel zodat je automatisch kleinere porties eet. Ook zorgen voedingsvezels ervoor dat je darmen beter gaan werken. Als je darmen beter werken haal je meer voedingsstoffen uit je voeding en heb je dus in totaal minder calorieën nodig. Dus je eet minder, terwijl je meer voedingsstoffen binnenkrijgt. Een hele prettige manier om overtollig buikvet te verminderen. Je vindt veel voedingsvezels in: noten, zaden, pitten, groentes en fruit.

Slaap voldoende en vermijd stress
Als je ligt te slapen is je lichaam druk bezig om je lichaam te herstellen. Het maakt de nodige hormonen aan, het repareert wondjes, en nog veel meer. Door je lichaam voldoende slaap te geven help je het om in balans te blijven, en een lichaam dat in balans is verbrandt heel makkelijk overtollig buikvet. Probeer zaken die je veel stress opleveren ook stap voor stap uit je leven te krijgen. Stress kan erg ongezond zijn en is voor veel mensen een reden dat ze te veel buikvet hebben.

Vermijd suiker
Frisdranken en vruchtensappen zitten vol met suiker. Dit maakt deze dranken een echte dikmaker. Zelfs versgeperste sinaasappelsap bevat vaak wel 20 gram suiker per glas. Als buikvet verbranden belangrijk voor je is, kan je het beste deze dranken niet nemen.
Extra tip: zorg dat je Omega-3 binnen krijgt. Dit zit in voeding maar er zijn ook supplementen.

Beeld Shutterstock door: lovelyday12 | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes