17156

Hoe onderhoud je je vriendschap in drukke tijden?

Hoe onderhoud je je vriendschap in drukke tijden? Vroeger als kind ging het vanzelf. Vriendschappen daar hoefde je geen moeite voor te doen. Je zag elkaar de hele tijd en beleefde de leukste avonturen. Tegenwoordig is het veel moeilijker. Je hebt een baan of een studie, je hebt misschien wel een partner en woont samen. Het leven is een stuk drukker als je volwassen bent. Hoe onderhoud je nu je vriendschap in drukke tijden?

Social media
Facebook, Instagram, Whatsapp, noem maar op. Zorg dat je in contact blijft met je vrienden. Misschien heb je geen tijd om af te spreken maar een berichtje via de computer of smartphone is een kleine moeite. Ook een gezellige middag of avond via Zoom behoort tot de mogelijkheden. Zo ben je niet bij elkaar maar kan je lekker kletsen samen.

Bellen
Bel je vrienden eens wat vaker op. Er zijn in het dagelijks leven genoeg momenten waarom je even een belletje kan plegen. Maak hier gebruik van en bel die ene vriend die je al een tijd niet gesproken hebt even op.

Maak keuzes
Je hebt waarschijnlijk meerdere vrienden. Ga bij jezelf na welke van deze vrienden het belangrijkst voor je zijn en investeer meer tijd in deze vriendschappen.

Be there
Zorg altijd maar dan ook altijd dat je er voor ze bent wanneer ze je echt nodig hebben. Je hebt misschien niet de tijd om 4x per week op de koffie te komen, maar op moeilijke momenten is het belangrijk dat je er voor je vrienden bent.

Beeld: Shutterstock door: Cabeca de Marmore | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes