17130

Hoe maak je de ultieme man cave?

Hoe maak je de ultieme man cave? Bijna elke man droomt er van; een eigen man cave. Wanneer je een ruimte over hebt in huis of bijvoorbeeld een schuur of garage die niet wordt gebruikt dan is er de mogelijkheid om een eigen man cave te maken. Maar waar moet je op letten als je dit gaat doen?

De ruimte
De ruimte die je hier voor wilt gebruiken moet in ieder geval goed geïsoleerd zijn, een goeie ventilatie hebben en een beetje privacy is ook nooit weg!

De inrichting
Bedenk eerst een thema voor de man cave, is je grote passie auto’s en motoren zorg dan voor een een inrichting die daar bij past, denk aan meubels gemaakt van auto onderdelen, mooie foto’s van je favoriete motor etc. Ga ook goed na wat je precies allemaal wilt doen in de man cave; wil je ongestoord films kijken, sporten, games spelen of pokeren. Kijk goed wat mogelijk is met de beschikbare ruimte en zorg voor een optimaal gebruik hiervan.

Welke kleuren gebruik je?
Donkere, mannelijke kleuren zijn heel geschikt om de man cave meteen een goede sfeer te geven. Zorg voor een comfortabele zitplek en denk ook aan een koelkastje of als het mogelijk is zelfs een eigen bar. Wanneer je kiest voor materialen die makkelijk schoon te houden zijn en tegen een stootje kunnen heb je daar geen omkijken na en hoef je niet bang te zijn voor eventuele onhandige vrienden die morsen.

Verlichting en gadgets
Ook de verlichting kan heel bepalend zijn voor de sfeer in de man cave. Zorg voor dimbare verlichting zodat bij alles wat je doet er de juiste verlichting is. Vergeet ook niet de gadgets; een grote flatscreen, goed geluid, een Xbox of Playstation of als je de ruimte hebt een pooltafel.

WiFi
En zorg voor een goede WiFi verbinding zodat je al die gadgets wel ongestoord kunt gebruiken. Je kunt hierbij denken aan WiFi extenders voor een sterk signaal.

Beeld: Shutterstock door: CE Photography | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes