16889

Hoe kom je van zilvervisjes af?

Hoe kom je van zilvervisjes af? Iedereen heeft ze wel eens in huis gehad, zilvervisjes. Deze insecten kunnen niet ruiken dus bepaalde geurende producten neerleggen heeft geen zin. Maar wat werkt wel om van zilvervisjes af te komen?

Laat spinnen zitten
Haal spinnen binnen én ook buiten niet weg. Het blijkt dat spinnen graag zilvervisjes eten. Vooral de zogenaamde ’trilspin’ die een grillig web op de grond maakt is er gek op.

Zilvervisjes komen af op vocht
Zorg dus dat je huis niet te vochtig is en let ook bij eventuele lekkages op dat je dit zo snel mogelijk droog maakt. Een handige tip is het neerleggen van een doorgesneden halve aardappel. De zilvervisjes zullen zich daarop gaan verzamelen en zo kun je er daarna een plastic zak omheen doen en dan ben je in een keer van een groot aantal zilvervisjes af. Je kunt dit zelfde ook doen met een vochtige doek.

Goede ventilatie
Zorg voor een goed geventileerd huis. Dicht alle kieren en naden, zorg dat papieren en boeken in afgesloten boxen zitten, wanneer je gaat behangen, zorg dan dat dit naadloos gebeurt zodat ze er niet achter kunnen kruipen en check schilderijen en boeken regelmatig op deze beestjes.

Speciale sprays
Er bestaan ook speciale sprays voor zilvervisjes waarvan er ook een aantal biologische op de markt zijn. Hoewel deze vaak goed werken bij grotere overlast door zilvervisjes, moet je wel oppassen met het gebruik ervan. In deze sprays zitten pyrethroïden. Deze stof is schadelijk voor kinderen, bijen en waterleven zoals vissen.

Professionele hulp
Omdat zilvervisjes bij zeer grote overlast aanzienlijke schade kunnen aanrichten aan documenten, boeken, behang en bijvoorbeeld kunstwerken van papier is het soms noodzakelijk om professionele hulp in te schakelen.

Beeld: Shutterstock door: Pedro Luna | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes