16722

Hierdoor oogt je keuken minder rommelig!

De keuken is voor veel mensen een echte eyecatcher in huis. Meestal is deze helemaal ingericht naar smaak en wordt het gezien als het hart van het huis. Je wilt de keuken natuurlijk ook helemaal netjes hebben, maar toch kan het zijn dat het alsnog rommelig oogt. Wij hebben hier tips voor! Met kleine aanpassingen oogt je keuken minder rommelig!

Huishoudelijke apparaten
Door veel huishoudelijke apparaten kan het aanrechtblad van de keuken alsnog supervol ogen. Denk aan een waterkoker koffiezetapparaat, blender, melkopschuimer, tostiapparaat, weegschaal, snijplanken en zo verder. Berg het liefst alle apparaten in de kastjes op. Apparaten die je dagelijks gebruikt, als het koffiezetapparaat en de waterkoker kunnen blijven staan.

Rommelig servies
Zorg ervoor dat je één soort servies hebt, want allemaal verschillende kleuren, rond en vierkant door elkaar oogt voor een goedkopere look in de keuken. Ook ziet het er erg rommelig uit. Je kunt natuurlijk wel mixen, maar hou het bij dezelfde stijl en/of merk. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat het binnen het kleurenpalet past.

Handdoeken
Koop het liefst setjes. Een handdoek, theedoek en dweiltje die bij elkaar passen ziet er veel rustiger uit dan van alles wat. Ze hangen in het zicht, dicht bij de kraan, dus moet dit wel goed ogen.

Zichtbare prullenbak
Een zwarte hoge plastic prullenbak is nou niet bepaald een mooi aanzicht. Een prullenbak is voor praktich gebruik en niet bedoeld as eyecatcher. Probeer deze zo veel mogelijk uit het zicht te plaatsen. Bijvoorbeeld in een keukenkasje of de voorraadkast. Lukt dit niet? Probeer hem dan ergens achter in een hoekje te zetten. Blijft de prullenbak helemaal in het zicht staan? Kies er dan eentje die bij het uiterlijk van de keuken past! Hierdoor oogt je keuken minder rommelig.

Spullen boven op de koelkast
Je zet al gauw verschillende spullen neer boven op de koelkast. Dit doe je waarschijnlijk uit gemak. Soms heel handig, maar het ziet er niet uit. Probeer het netjes op te ruimten in kastjes. Mocht dit niet lukken, probeer de spullen dan netjes in opbergmandjes op de koelkast te plaatsen.

Beeld: Shutterstock by: brizmaker | Bron: RTLNieuws.nl | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes