18836

Groen gazon in je tuin? Begin dan nu al met onderhoud

Na een koud en verfrissend voorjaar, komen de warme dagen er weer aan en dat vinden we maar al te leuk! Maar dat mooie weer is niet zo gezond voor groen gazon in je tuin. Hoe zorg je ervoor dat jouw gazon groener blijft dan dat van de buren, ook al is het droog?

 

Zon in aantocht!
Veel zon in aantocht! Dat betekent warm en droog weer voor de komende dagen. Maar pas op, want je gras kan daaronder lijden. Droogte maakt je gras minder mooi. Hoewel het nu nog niet extreem heet is, zal het gras niet blij zijn als het straks 30 graden wordt. Dan is het slim om elke avond een beetje water te geven om het mooi te houden.

Maaien in het voorjaar
Als je een mooi glad gazon wilt, moet je het tijdens het groeiseizoen – van april tot oktober – regelmatig maaien, minstens twee tot drie keer per week. Zo wordt het gras sterker na elke maaibeurt. Het is handig om het gras iets langer te maaien, want dan blijft er meer water in de grond zitten. Begin ook op tijd met het verzorgen van je gras in de tuin. Zorg in het voorjaar voor een goede start, zodat het gras diep wortelt. En let op welke soort gras je hebt, want sommige soorten hebben meer water nodig dan andere.

Sproeien bij hoge temperaturen
Als het echt heet wordt, is het goed om elke avond even te sproeien. Maar niet te veel, want te veel water verspil je alleen maar. Mensen met automatische sproeiers kunnen beter ‘s nachts vier keer een kwartier sproeien dan één keer een uur lang overdag. Het beste moment om te sproeien is ‘s avonds, ‘s nachts of vroeg in de ochtend. Dan verdampt er niet zoveel water voordat het gras het kan opnemen. De beste tijd is rond 20.00 of 21.00 uur. ‘s Ochtends vroeg blijven de bladeren niet te lang nat en is het koeler. Dan is de kans op schimmel het kleinst.

Beeld: Shutterstock by: Procreators | Bron: nu.nl | Powered by: Sendt

Meer tips en weetjes