17192

Gourmetten? Hier lees je de lekkerste tips

Gourmetten? Hier lees je de lekkerste tips. Iedereen is er gek op, gourmetten. Het is ook ontzettend veelzijdig en of je nu wel of geen vlees eet, er zijn voor elke smaak of levensstijl lekkere tips.

Boter of olie?
Dit is een kwestie van smaak; het kan allebei namelijk. Olie zal wel wat meer spetteren dan boter en wat dikker vlees zal beter garen wanneer je boter gebruikt. Olie is er ook met verschillende smaakjes dus dat geeft wat extra smaak aan de gourmet.

Vegetarisch?
Niet iedereen eet vlees of vis dus hebben we ook tips voor de vegetarische gourmetschotel. Wat dacht je van gemarineerde tofu, vegetarische kipstukjes, groentenburgers of champignons? Maar ook kaas is heel erg lekker bij de gourmet, denk aan een gebakken camembert.

Kinderen erbij?
Maak het voor kinderen extra leuk door bijvoorbeeld pizza’s, pannenkoeken of tosti’s in het mini klaar te zetten zodat ze dat lekker zelf kunnen bereiden.

Groenten
Ook groenten zijn erg smakelijk bij het gourmetten. Zet schaaltjes neer met ui, champignons, stukjes paprika en tomaatjes. Ook aardappelblokjes zijn een lekkere aanvulling voor op tafel.

Sausjes
Die mogen natuurlijk niet ontbreken. De meest gebruikte sausjes zijn mayonaise, ketchup of curry, cocktailsaus en knoflooksaus. Heb je de tijd dan is het zelf maken van sauzen niet alleen een leuke en makkelijke bezigheid maar ook nog eens extra lekker!

Vis
Vis is ook heel geliefd tijdens het gourmetten. Vooral de wat dunnere stevige vis, gamba’s en garnalen worden graag gegeten tijdens een gezellige avond.

Hoe kom je van de stank af?
Een nadeel is dat na het gourmetten een sterke geur in je huis blijft hangen. Zet altijd als je gaat gourmetten een klein raampje open indien mogelijk. Na het gourmetten kan je wat azijn voorzichtig opwarmen in een pannetje, zo haal je een groot deel van de geur weg.
Maak het gourmetstel na gebruik altijd zo snel mogelijk schoon, dit scheelt een hoop geschrob wanneer het aangekoekt is.

Beeld: Shutterstock door: Sara Winter | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes