17124

Ga je binnenkort verhuizen? Wij hebben de beste verhuistips

Ga je binnenkort verhuizen? Wij hebben de beste verhuistips. Wanneer je gaat verhuizen komt er veel op je af. Met deze handige tips verdeeld in twee fases krijg je weer wat overzicht.

Stap 1: de voorbereiding
Een goede voorbereiding is heel belangrijk voor een verhuizing. Wanneer je de verhuizing goed hebt voorbereid zal dat je een hoop gedoe schelen op de dag van de verhuizing. Er zijn natuurlijk altijd onvoorziene problemen waar je mee te maken kan krijgen maar met een goede voorbereiding kan je die beter oplossen.

Tips
Begin zo vroeg mogelijk met de voorbereiding. Dit scheelt je uiteindelijk veel tijd en soms ook geld. Zo voorzie je eventuele moeilijkheden sneller en zijn ze vooraf op te lossen.

Meten = weten
Meet de grotere spullen zoals de bank, koelkast en tafels op en bekijk of deze door de deur passen. Het kan erg frustrerend zijn als je op de verhuisdag er achter komt dat het niet past. Ook is het handig om tijdig te weten of je een verhuislift moet huren om spullen door het raam te verhuizen. Maak alvast in grote lijnen een plan waar je alles neer gaat zetten in het nieuwe huis. De uiteindelijke inrichting kan altijd nog veranderen, maar geef dit altijd van te voren door aan de verhuizers, zodat alle spullen meteen op de goeie plek komen te staan. En er niet op een later moment nog getild en geschoven hoeft te worden als het huis vol staat.

Inpakken
Zorg dat alles ingepakt is en klaar staat. Zet op de doos waar de spullen terecht moeten komen. Zorg dat de dozen niet te zwaar zijn en stuk kunnen gaan.

Kwetsbare spullen
Pak alles met zorg in, vul loze ruimtes bij glaswerk en servies op met dekens, kussen en handdoeken. Pak planten pas op de dag van de verhuizing in. Houd ook rekening met koud weer want kamerplanten zijn daar gevoelig voor. Zorg dat de aarde goed afgedekt is zodat dit geen extra rommel kan geven. Grote apparaten hebben vaak een verhuisinstructie, lees deze van te voren goed door, denk hierbij aan de koelkast, wasmachine en de flatscreen.

Extra tip: maak foto’s van alle snoeren en de achterkant van de apparaten zodat bij het uitpakken je precies weet welk snoer bij welk apparaat hoort.

Stap 2: De verhuisdag
Begin deze dag vroeg. Zo heb je meer tijd en minder stress. Zorg dat je de dagelijkse spullen gewoon bij de hand hebt en houdt. Om de verhuizing zo veilig mogelijk te laten verlopen wilt je liever geen kleine kinderen en huisdieren om je heen hebben. Tijdens de verhuizing is het handig als je de kinderen en huisdieren elders onderbrengt.
Reserveer een plek voor de deur in zowel het oude huis en het nieuwe. Regel dit met de buren en leg uit dat er een verhuiswagen moet komen te staan. Dit scheelt een hoop extra gesjouw en geloop.

Extra tip: pak één kamer per keer uit. Dit is veel overzichtelijker.

Beeld: Shutterstock door: Door WAYHOME studio | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes