16938

Een klein balkon? Zo richt je het leuk in

Een klein balkon? Zo richt je het leuk in. Met de zomer in zicht, stijgende temperaturen en veel zon kriebelt het bij veel mensen om lekker buiten te gaan zitten. Ben je niet in het bezit van een tuin maar heb je een klein balkon dan hebben wij leuke en handige tips om dit efficiënt in te richten en zomerproof te maken. Lees snel verder voor de leukste tips.

Werk in de hoogte
Werk met plantenrekken die je aan de muur kunt hangen of met etagères. Vul deze met groene en bloeiende planten. Zo creëer je een natuurlijke muur en houd je de grondoppervlakte vrij.

Gebruik balkontafeltjes
Deze hang je aan de reling en kun je vaak ook nog inklappen. Hier kun je een hapje of een drankje kwijt.

Plantenbakken aan de buitenkant hangen
Wanneer je plantenbakken aan de reling hangt kun je deze het beste aan de buitenkant hangen, zo bespaar je vaak al 30 cm.

Gebruik ook het plafond
Als het mogelijk is kan je ook in het plafond van het balkon een paar haakjes hangen waaraan je hangplanten kunt hangen. Zo maak je een natuurlijke decoratie die niet in de weg staat.

Hang een waslijn op.
Hang over de breedte van het balkon een waslijn. Niet alleen handig om een wasje te drogen te hangen maar je kan hier ook lampions of solarlampen aan hangen.

Maak één zitplek
Plaats één bankje en kleedt deze aan met leuke kussentjes en warme dekentjes voor las het ’s avonds wat frisser is. Zo creëer je een zithoekje en kun je de rest van je balkon gebruiken voor andere spulletjes en zo houd je meer loopruimte.

Terrasheater
Hang een terrasheater op, zo kan je ’s avonds langer genieten van je balkon.

Bekleed je regenpijp
Wanneer je een regenpijp hebt op het balkon kun je die laten begroeien met een bloeiende klimplant zoals bijvoorbeeld een clematis, zo krijg je niet alleen meer kleur op het balkon maar verdoezel je meteen die vaak lelijke regenpijp.

Beeld Shutterstock door: Yulia Grigoryeva | Powered by Sendt

Meer tips en weetjes